PKK sığınakları imha edildi

Bingöl'ün Adaklı İlçesi Şeytan Dağı'nda PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda 26 sığınak imha edildi.   Operasyonda, silah, patlayıcı ve mühimmatlar da ele geçirilirken, sığınakların birinde örgüt içi infaz olduğu değerlendirilen 1

PKK sığınakları imha edildi
Bingöl'ün Adaklı İlçesi Şeytan Dağı'nda PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda 26 sığınak imha edildi.
 
Operasyonda, silah, patlayıcı ve mühimmatlar da ele geçirilirken, sığınakların birinde örgüt içi infaz olduğu değerlendirilen 1 ceset bulundu. 
 
Bingöl Valiliği, 49'uncu Komando Komutanlığı'nın 9-11 Aralık tarihleri arasında Adaklı İlçesi Maltepe Vadisi'nde bulunan Şeytan Dağı'ında PKK'ya yönelik operasyonlar düzenlediğini açıkladı. 'Şehit Onbaşı Dursun Sertan 2' adı verilen ve 72 saat süren operasyonda PKK'nın 26 sığınağı imha edilirken, çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı, tıbbi ve yaşamsal malzemeler ele geçirildiği belirtildi. Sığınakta bulunan cesedin örgüt içi infaz olduğunun değerlendirildiği açıklamada, bölgenin operasyon kapsamında didik didik arandığı kaydedildi. 
 
Valilik, açıklamasında operasyonda ele geçirilen malzemeler ise şöyle sıralandı: '1 biksi hafif makinalı tüfek, 5 el bombası, 2 Kalaşnikof tüfek, 2 el telsizi, 1 araç telsizi, 15 Kaleşnikof şarjörü ve 1 süngü, 1 dürbün, 8 hücum yeleği, 11 sırt çantası, 5 kilo patlayıcı, 20 kilo amonyum nitrat, 15 adet 12 kiloluk mutfak tüpü, 6 piknik tüpü, patlayıcı yapımında kullanılan kablolar, 48 havai fişek, 2 kilo inşaat çivisi, çok miktarda pil, tansiyon aleti, steteskop, diş pensesi, sargı bezleri, pamuk, gıda malzemeleri, jenaratör, balta, kazma, kürek, demir ve ağaç kesme makasları, elektrik üreticisi, elektrik ısıtıcısı, gaz lambası, el fenerleri, 1 tonluk su tankı, 18 takım elbise, ile yaşamsal malzemeler.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler