PKK kaçırdı maaşı kesildi

 Van'ın Çatak İlçe'sinde 9 Eylül 2011'de PKK'lıların tarafından rehin alınan polis memuru Nadir Özgen'in maaşı donduruldu. Polis memurunun babası Hidayet Özgen, banka taksitlerinin biriken borçlarını kendisinin ödemek durumunda kaldığını söyledi. Van'ın Ç

PKK kaçırdı maaşı kesildi

 

Van'ın Çatak İlçe'sinde 9 Eylül 2011'de PKK'lıların tarafından rehin alınan polis memuru Nadir Özgen'in maaşı donduruldu. Polis memurunun babası Hidayet Özgen, banka taksitlerinin biriken borçlarını kendisinin ödemek durumunda kaldığını söyledi.

 

Van'ın Çatak İlçesi'nde polis memuru Nadir Özgen 09 Eylül 2011'de katıldığı düğün töreni dönüşü girdiği bir iş yerinde, 3 PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla kaçırıldı.

 

Aydın Nazilli'de yaşayan Özgen ailesinin meraklı bekleyişi sürüyor. Yaklaşık 1 yıldan beri oğullarından haber alamayan Özgen ailesi, çocuklarını iki defa PKK'nın yayın organı ROJ Tv'de izlemiş. Devlet yetkililerinden hiç kimsenin arayıp sormadığından dert yanan baba Özgen, bu sessizliğin kendilerini daha da üzdüğünü söyledi.

 

"ÇOCUĞUMU GÖRMEDEN ÖLÜRSEM KİMSEYE HAKKIMI HELAL ETMEM"

 

PKK'ya seslenen acılı baba Özgen, "Bir yıldır oğlumun yüzünü görmedim. Lütfen ona ve diğerlerine zarar vermeden sağ salim ailelerine teslim edin. Ailece perişan durumdayız. Ben bir defa, eşim iki defa kalp krizi geçirdi. Oğlumuzu görmeden ölürsek, oğlumuzu kaçıranlara hakkımızı helal etmeyiz. Oğlumu sağ salim teslim edin. Telefonla oğlumun sesini biraz duysaydım rahatlardım. Çünkü onu çok özledik. Ayrıca bütün sivil toplum örgütlerine ve Devlete sesleniyorum. Oğlumun sağ salim getirilmesini istiyorum" dedi.

 

"GETİRECEĞİZ DİYORLAR AMA GETİREN YOK"

 

Oğlunun kaçırılmadan önce bankadan kredi çektiğini ve ilk 3 taksitini ödediklerini belirten baba Özgen, "Diğer taksitler ödenmediği için bize bankadan ödeme talimatı geldi. Biz bunu ödedik. Daha sonra maaşının durdurulduğunu öğrendik. Ama İçişleri Bakanlığımız ‘Maaşını durdurmadık, sadece dondurduk' dediler. Ama maaşı şu an durdurulmuş durumda. İçişleri Bakanımızla görüştüğümüzde ‘O bizim kardeşimizdir, o bizim evladımızdır, bizim gururumuz ve onurumuzdur onu sağ salim getireceğiz' dediklerinde ben oradan bize nasihat verilmesi kolay dedim. Bizim yerimize geçin, ben size nasihat ettiğimde ne düşünürsünüz dediğimde ‘Siz haklısınız' dediler. Şu an hiçbir devlet yetkilisi gelip ne kapımızı çalıyor, ne de bizimle ilgileniyor. Herhangi bir girişimde de bulunmuyorlar. Biz her aramamızda, her onlarla görüşmemizde bize ‘tamam biz getireceğiz, en kısa zamanda getireceğiz merak etmeyin. Hayatta ve sağ salimdir. İnşallah getireceğiz' deyip bizi devamlı oyalıyorlar. Bir an önce oğlumun gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

 

Ağabey Lütfü Özgen ise, kardeşinin kurtarılması için İHD Adana ve Diyarbakır Şubesine başvurarak yardım talebinde bulunduklarını söyledi.

 

Bu arada PKK'nın elinde bulunan Lice ilçesi 2. İç Zırhlı Tugayı'nda görevli Astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç, Muş Valiliği'nde staj yapan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, 10 Eylül tarihinde Van'ın Çatak ilçesinde polis memuru Nadir Özgen, 1 Ekim'de de Şırnak'ta Uzman Çavuş Kemal Ekinci ve son olarak önceki gün AK Parti Hakkari İl BAşkanı Mecit Tarhan'ı kaçırmıştı. Kaçırılan kaymakam, asker ve polislerden uzun süredir haber alınamıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam