Pirinçte büyük oyun ortaya çıktı!

OSMANCIK PİRİNCİNİ BALDO DİYE SATIYORLARGıda fiyatları gündemden düşmezken, market raflarındaki hileler de tüketiciyi mağdur ediyor. Özellikle market raflarında 'yerli' yazan ürünlerin pek çoğunun kalitesi düşük ve ithal ürün karışımı. Bundan haberi olmay

Pirinçte büyük oyun ortaya çıktı!

OSMANCIK PİRİNCİNİ BALDO DİYE SATIYORLAR

Gıda fiyatları gündemden düşmezken, market raflarındaki hileler de tüketiciyi mağdur ediyor. Özellikle market raflarında 'yerli' yazan ürünlerin pek çoğunun kalitesi düşük ve ithal ürün karışımı. Bundan haberi olmayan vatandaşlar kalitesiz ürüne daha fazla para öderken özellikle pek çok gıda noktasında Osmancık pirinci Baldo diye satılıyor.

Paketli ürünlerin içerisinde ithal karışımlar yapan firmalar ithal ürünün yerli üründen yüzde 20-50 daha ucuz olması nedeniyle haksız kazanç sağlıyorlar

RAFA YANSITMIYORLAR 


Bazı marketlerin satın alma yetkililerinin üreticiye 'Bana bu fiyata ürün ver' diyerek, ucuza üretim yaptırdığını, tüketiciye de kalitesiz ürün sattıklarını dile getiren Reis, pazarda 2 liraya da 6 liraya da pirinç olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu kadar fark olabilir mi? 'Ucuz, satar' diyorlar. Bizden 1.5 ay önce aldıkları ürüne zam gelince hemen yansıtıyorlar. Ama indirimde yavaşlar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam