Pilottan kuleye uyarı!

Atatürk Havalimanı’nda pistte bekleyen kuşları gören pilot kuleyi, “Pist üzerinde bir sürü kuş oturmuş duruyor” diyerek uyardı.Pilotla kule görevlisi arasında geçen ilginç konuşma ses kayıtlarına yansıdı.Atatürk Havalimanı’nda iniş yapan bir uçağın pilotu

Pilottan kuleye uyarı!

Atatürk Havalimanı’nda pistte bekleyen kuşları gören pilot kuleyi, “Pist üzerinde bir sürü kuş oturmuş duruyor” diyerek uyardı.

Pilotla kule görevlisi arasında geçen ilginç konuşma ses kayıtlarına yansıdı.

Atatürk Havalimanı’nda iniş yapan bir uçağın pilotu, "Pist üzerinde bir sürü kuş var. Oturmuşlar duruyorlar" anonsuyla Hava Trafik Kontrol Kulesi’ni uyarması dikkat çekti. Uçakların inişinde tehlike yaratmaması için kuşlar, Atatürk Havalimanı İtfaiye ekipleri tarafından pistten kovalandı.

Bugün iniş yapan bir uçağın pilotunun kuşlarla ilgili Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne yaptığı anons dikkat çekti. Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı pistin Florya tarafından inen bir uçağın pilotunun, kontrolöre, "Echo 6’dan sonra pist üzerinde bir sürü kuş var. Oturmuşlar duruyorlar burada" diye bilgilendirmede bulunması üzerine görevliler harekete geçti. Uçakların inişinde tehlike yaratmaması için pistte bulunan kuşlar hemen görevliler tarafından uzaklaştırılırken bu sırada iniş için alçalmada olan bazı uçaklarda kısa süreliğine havada tur attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler