Petrolü Hakkari'de arayacaklar!

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner, Hakkari bölgesinde petrol olduğunu ancak terör örgütünün çalışmaları engellediğini belirtti. Düzce’nin Akçakoca İlçesi’ne gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Ak Parti Düz

Petrolü  Hakkari'de arayacaklar!

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner, Hakkari bölgesinde petrol olduğunu ancak terör örgütünün çalışmaları engellediğini belirtti.

 

Düzce’nin Akçakoca İlçesi’ne gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Osman Çakır ile birlikte Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın 7 mil açıkta bulunan ’Akçakoca’ isimli doğalgaz platformunun bulunduğu yere tekne ile gitti. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir bot tekneye eşlik ederken, Bakan Yıldız teknenin dümenine geçti. Kaptanın talimatlarıyla dümeni kontrol eden Bakan Yıldız, rotadan çıkınca diğer teknede bulunan görevli telsizle uyardı. Telsize cevap veren teknenin kaptanı dümende Bakan Yıldız’ın olduğunu söyledi. Bunun üzerine telsizi eline alan Bakan Yıldız, "Dümende ben varım" dedi.

 

ÇALIŞMA DİYARBAKIR'DAN BAŞLAYACAK

 

Sert esen poyraz nedeniyle dalgaların 2 metreye ulaşması üzerine teknede zor anlar yaşandı. Dalgaların yüksekliğinin artması üzerine Bakan Taner Yıldız ve basın mensupları doğalgaz platformuna çıkamadı. Bakan Yıldız platforma yaklaşan tekneden doğalgaz platformunu inceleyerek, TPAO yetkililerinden bilgi aldı. Şu anda ülke genelinde 1.1 milyar dolar civarında olan arama faaliyetlerini artırmayı planladıklarını belirten Bakan Yıldız, "Bunun için bir yerdeki tespit bunu çok fazla artıyor. Şu ana kadar harcanmış paraları, bulunamayan sondajları Karadeniz’de bir kayıp olarak görmüyoruz. Mutlaka yeraltı jeolojik bilgilerin arttırılması lazım. Önümüzdeki ay içerisinde Diyarbakır’dan başlayarak bu çalışmamıza devam edeceğiz. Şu anda güncel olan ve Türkiye’nin istikrarını hedef alan ve büyümesini hedef alan bu terör işini özellikle sektörümüzle ilgili çok olumsuz tarafları var. Özel sektör o bölgede petrol bulduğuna inansa bile bazı arama faaliyetlerini şu ana kadar başlayamadı. Oluşturacağımız güvenlik önlemleri ile yeraltı kaynaklarımıza ulaşmamız lazım. Yerli kaynaklara ulaşmamız lazım" diye konuştu.

 

Terör örgütünün Türkiye’nin yerli kaynaklarını engellemeye çalıştığını belirten Bakan Yıldız, "Terörün hedeflerinden biriside Türkiye’nin yerli kaynaklarına ulaşılmasıyla alakalı engelleme çalışmalarıdır. Çünkü Türkiye yerli kaynaklara ulaştığı kadar istikrarını sürdürebilir hale getirecektir. İthal kaynakları azalttığı kadar Türkiye büyümesini hızlandıracaktır. Terör örgütü PKK’nın şu an ekonomik olarak ortaya koyduğu olumsuzluklardan bir tanesi de bu yerli kaynaklara ulaşmamızı engelleme çalışmalarıdır. Yerli kaynaklarımıza biz er yada geç ulaşacağız. Bunu biz artık hedeflerimiz arasına, politikalarımız arasına koymuşuz" dedi.

 

HAKKARİ'DE PETROL VAR

 

Hakkari’de petrol bulunduğuna dair bulgular olduğunu açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şöyle konuştu: "12-13 katına kadar çıkan arama faaliyetlerine ayırdığımız ve sondaj faaliyetlerine ayırdığımız bütçe vardır. Sondajlarımızın metrajı şu an Edirne’den Kars’a kadardır. Ülkenin boyutunu aştı. Sondajda bin 700 kilometreyi aştık. Aramalarımıza ümitle ve inatla devam edeceğiz. Elimizdeki bulgular Hakkari civarında ve orada yaptığımız araştırmalarda petrol bulunduğuna dair. Ama bunları istediğimiz oranda sahaya yansıtabilmiş değiliz. Özel sektörün de bu manada talepleri var. Ama açıkça söylüyorum, devlet güvenlik birimlerimizce beraber biz oradaki arama faaliyetlerine başlayacağız. Terör, bizim petrol arama çalışmaları açısından baktığımızda kısa vadeli gibi görünmüyor. Özel sektör ve TPAO alt yapı ve proje çalışmalarını hazırlayacak. Bahar aylarında güvenlik güçlerimizle birlikte koordineli olarak oradaki çalışmalara başlayacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler