Peker Açıkalın'da SON DURUM

Sinema ve tiyatro sanatçısı Peker Açıkalın, Kadıköy’de kızını almaya gittiği Özel Moda Fen İlköğretim Okulu’nun önünde bir trafik polisiyle park konusunda girdiği tartışmanın ardından kalp krizi geçirdi. Fenalaşan Açıkalın, Kadıköy Şifa Hastanesi Acil Ser

Peker Açıkalın'da SON DURUM

Sinema ve tiyatro sanatçısı Peker Açıkalın, Kadıköy’de kızını almaya gittiği Özel Moda Fen İlköğretim Okulu’nun önünde bir trafik polisiyle park konusunda girdiği tartışmanın ardından kalp krizi geçirdi. Fenalaşan Açıkalın, Kadıköy Şifa Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Açıkalın’ın sağlık durumuyla ilgili olarak hastaneden yapılan ilk açıklamada, “Solunumu ve dolaşımı durdu, tansiyon alamıyorduk. Kalp ve solunum canlandırma işlemine başlandı” denildi. Açıkalın’a yapılan müdahaleler sırasında kalbinin üç kez durduğu ve elektro-şokla hayata döndürüldüğü belirtildi.

SOLUNUMU YOKTU

Açıkalın ile ilgili yapılan sağlık açıklamasında “Yapılanmüdahale ve tetkikler sırasındamiyokard enfarktüsü geçirdiği anlaşıldı. Acil koroner angiografi gerektiği düşünüldüğünden Koşuyolu Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi ile görüşüldü Gereklimüdahalenin yapılabilmesi için kardiyolog eşliğinde ambulansımızla Koşuyolu Kalp ve Damar Hastanesi’ne sevk edildi” denildi. Kalp hastası olduğu bilinen Açıkalın’ın Koşuyolu Kalp Hastanesi’ne getirilmesinin ardından, kendisine burada da müdahale edildi. Hastaneye getirildikten sonra Açıkalın’a 10 dakika kalpmasajı yapıldı.

BİLİNCİ KAPALI

Habertürk’e konuşan Koşuyolu Hastanesi Kalp Damar Cerrahi doktoru Fuat Büyükbayrak “Yoğun bakımünitemize bilinci kapalı olarak geldi. Daha önce yapılanmuayenesinde koroner arterle ilgili problem olduğu düşünülmüştü. Anjiyosu yapıldı, önemli bir şey çıkmadı. Ancak olayın oluş anı ile hastaneye götürülüş anındaki süre, bilinciyle ilgili ciddi problemyaratabilecek düzeyde. Şu anda bilinci kapalı” dedi.

"BEYNİNDE HASAR OLUŞABİLİR"

Tartışma sonucu kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Peker Açıkalın’ın yaklaşık 30 dakika beyninin oksijensiz kaldığı ifade edildi. Doktorlar, “Oksijensiz kaldığı için beyinde hasara yol açma durumu söz konusu” dedi. Açıkalın’ın arkadaşı Barış Gül, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Peker abi kızının özel okuluna okul müdürünü ziyaret etmek amacıyla gitti. Polisin yaptığı arabayı çekerim, çekmem tartışmasından sonra olaya okul müdürü de dahil olmuş. Müdür yaşlı olduğu için yirmi yaşlarındaki genç polis memuruna hakaret yağdırmış. Peker abim araya girerek, ‘Neden yapıyorsun’ dedikten sonra da polis Peker abiyi itmiş.” Fransa’ya gitmek isteyen Açıkalın’ın, kızını da yanında götürmek için belge almak amacıyla okula geldiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler