Paşa'dan 28 Şubat pişmanlığı

  28 Şubat post modern darbe sürecine ilişkin soruşturma başlatılması, o süreçte aktif rol alanlarının tutumlarının tutumlarını da değiştirtti. Yargılanma korkusu ile o dönem emir eri gibi davranan gazeteciler birbirlerini suçlamaya devam ederken, 28 Şuba

Paşa'dan 28 Şubat pişmanlığı

 

 

28 Şubat post modern darbe sürecine ilişkin soruşturma başlatılması, o süreçte aktif rol alanlarının tutumlarının tutumlarını da değiştirtti. Yargılanma korkusu ile o dönem emir eri gibi davranan gazeteciler birbirlerini suçlamaya devam ederken, 28 Şubat’ın ünlü paşası emekli tümgeneral Osman Özbek’den de ‘Milat’a özeleştiri geldi.

 

Gazeteciler sordu

 

28 Şubat sürecinde Erbakan Hoca'nın ailesine yönelik sert çıkışıyla tanınan Özbek, “Keşke Milli Görüşü anlasaydık. O günler hiç yaşanmasaydı. Milli Görüşün emperyalizmle mücadelesini ve dik duruşunu gerçekten çok önemsiyorum. Milli Görüşün ülkenin bağımsızlığı konusundaki hassasiyetini takdir ediyorum” dedi.

 

 

 

“Merhum Erbakan’a ettiğiniz galiz küfrü unutmuş değiliz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?” şeklinde sorumuza Özbek, “Gazetecilerin sorduğu bir soruya cevaptı. Asla Erbakan’a karşı değildi sözlerim… Daha sonra sözlerimi dinlediğimde kendi kendime ‘ben nasıl böyle bir laf etmişim’ diye kendime sordum. Ama sözlerim kesinlikle Başbakan Erbakan’a değildi. Biz o gün ters düşmüş olabiliriz. Onlar bugün askeri halen sert eleştirseler de duruşlarını ilgiyle takip ediyorum” şeklinde cevap verdi.

 

Milli Görüş’ü takdir ediyormuş


“Yani bugün Milli Görüşü önemsediğinizi mi ima etmek istiyorsunuz?” dediğimizde Özbek, “Keşke Milli Görüşü anlasaydık. O günler hiç yaşanmasaydı. Milli Görüşün emperyalizmle mücadelesini ve dik duruşunu gerçekten çok önemsiyorum. Milli Görüşün ülkenin bağımsızlığı konusundaki hassasiyetini takdir ediyorum” dedi.

 

Yargıya saygıyı hatırladı

 

“Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 28 Şubat soruşturması hakkında neler söylemek istersiniz?” sorumuza Özbek, “Evet bir anda gündeme 28 Şubat sokuldu. Sonuçta yargıya hepimizin saygısı var. Bu konu hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum” demekle yetindi.

 

Darbe demesek…

 

“Kamuoyu 28 Şubat sürecinin darbe olduğuna dair hem fikir. Siz halen darbe olmadığını söyleyebiliyor musunuz?” dediğimizde ise Özbek, “Bunları konuşmak doğru değil. Darbe demek doğru değil. MGK’nın kararları var. MGK’nın sert bir tutumu desek daha doğru olur” dedi.

 

Ve cevap veremedi

 

“Asker o gün bunlarla uğraşırken, hırsızlar malı götürüyor, şiddet olayları ise tırmanıyordu” hatırlatmamız karşısında da Özbek, “Bakın bu konuya girmek istemiyorum” diyerek sessiz kalmayı tercih etti

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler