Park Dedeman Trabzon hizmet vermeye başladı

Son dönemlerde turizmde önemli ilerleme kaydeden Trabzon’da bir çok otel hizmet vermeye başlarken, 149 odası ve 5 toplantı salonu ve daha bir çok özelliği bulunan Park Dedeman Trabzon’da misafirlerini ağırlamaya başladı. Haber61.net’e açıklamalarda buluna

Park Dedeman Trabzon hizmet vermeye başladı

Son dönemlerde turizmde önemli ilerleme kaydeden Trabzon’da bir çok otel hizmet vermeye başlarken, 149 odası ve 5 toplantı salonu ve daha bir çok özelliği bulunan Park Dedeman Trabzon’da misafirlerini ağırlamaya başladı.

Haber61.net’e açıklamalarda bulunan Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, Dedeman grubunun bölge için yeni bir marka olmadığını ve Rize’de yıllarca hizmet verdiklerini belirterek şunları söyledi;
 
PARK DEDEMAN TRABZON 17. OTELİMİZ
 
“Dedeman grubu aslında bu bölge için yeni bir marka değil biliyorsunuz Rize’de yıllarca hizmet vermiş bir kurumuz. Burada yaklaşık 2 yıl inşaat süren bir tesis ile birlikte Dedeman Park Dedeman Trabzon otelimiz de de ilk misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Dedeman ilk Otelcilik sektörüne 1960’lı yıllarda giren ülkemizin ilk uluslararası otel markası. Hali hazırda 16 tane faal otelimiz var hem ülkemizde, ülkemizin muhtelif bölgelerinde hem de Kazakistan’da, Moskova’da ve Kuzey Irak’ta otellerimiz var. Trabzon’daki otelimiz Park Dedeman otelimiz grubumuzun 17. Oteli olarak misafirlerini ağırlamaya başlıyor. Önümüzdeki dönemlerde de Dedeman Grubu olarak bir tane Osmaniye’de ve bir tanede Tokat’ta olmak üzere otellerimiz de hizmete giriyor olacak bu yıl çıkmadan. 
 
 
TRABZON’UN GELİŞEN TURİZM SEKTÖRÜNE DAHİL OLACAĞIZ
 
Park Dedeman Trabzon otelimiz 149 odalı 5 tane farklı toplantı salonlarının olduğu ve bir tanede restoranına sahip olan son derece güncel teknolojiden faydalanarak yapılmış son derece şık modern kompakt bir operasyon bizler Dedeman grubu olarak Trabzon’da bizden önce hizmet veren otellerle birlikte Trabzon’un bu son yıllarda gelişen Turizm sektörüne dahil oluyor olacağız. Malum burası bu bölge özellikle orta Doğu kaynaklı turizm, turistler anlamında son yıllarda parlayan bir bölge biz de grup olarak Trabzon’da hem ülkemizden gelen konuklara hem de yurt dışından gelen konuklara özellikle Orta Doğu’dan gelen konuklara Mayıs ayı itibari ile de hizmet vermeye başlayacağız.  Bizim şu hali hazırda 2 tane markamız var. Biri Dedeman, biri de Park Dedeman Park segmentinde, park grubunda daha limitli servislerin verildiği bir otel segmenti.  Çok büyük balo salonlarımız yok.  Spa’mız yok. Ama çok şık odalarımız var. Çok şık bir restoranımız var. 24 saat hizmet veren bir kantinimiz var. 24 saat açık olan Business Center’imiz olacak.  24 saat açık olan bir fıtness salonumuz olacak. Otelimizin Genel Müdürü Park Dedeman Trabzon’un genel müdürü Cemal Bey ve ekibi ile birlikte hem yerli hem de yabancı misafirlerimize hizmet vererek hem bölge turizmine hem de ülke turizmine katkı sağlamaya çalışacağız. 
 
DEDEMAN GRUBU EN KÖKLÜ MARKALARDAN BİRİ
 
Park Dedeman’ı tercih edecek olan yerli ve yabancı turistleri diğer Pazar payındaki otellerden en fazla ayıran özelliği nedir? Neden mesela Park Dedeman’ı tercih edecek gelen müşteri?
 
Şimdi turizm sektörü son yıllarda ülkemizde olağanüstü bir gelişim kaydetti. Birçok uluslararası marka ülkemizde hizmet veriyor. Bunlarla birlikte yerli markalarda var. Dedeman Grubu yerli markalar içerisinde ki en köklü markalardan biri. Daha önce de söylemiştim. 1964 yılında ilk Dedeman oteli Ankara’da hizmete açılıyor. Bizler yaklaşık 40 yılı aşkın bir hizmet anlayışımız var. Birikimimiz var. Biz konuklarımıza diğer güzel oteller gibi, diğer bilinen itibarlı markalar gibi çalışanlarımızın güler yüzlülüğü ile otelimizin şıklığı ile hizmet edeceğiz. Ve misafirlerimize en iyi şekilde ağırlayarak öncelikli tercih edilen bir otel olacağımıza inanıyorum. 
 
BU SENE KISMİ BİR AZALMA OLACAĞINI ÖNGÖRÜYORUM
 
Özellikle Arap turistlerin yapılan anlaşma ile bu yıl turizm sektöründe Karadeniz’e İranlı turistlerin oldukça yoğun sayıda gelmesi bekleniyor. Avrupalı turistler geçmiş yıllara nazaran artık özellikle Karadeniz’i nerdeyse unutma seviyesine geldiler. Avrupalı turistlerin gelmesi için neler yapılması gerekiyor. Bir Turizmci gözüyle bu soruyu nasıl yorumlarsınız?
 
Şimdi son dönemlerde malum ülkemizde bazı sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz.  Özellikle terör olayları son dönemde yoğun bir şekilde hem ülke huzurumuza zarar veriyor hem ülkemizin algısına zarar veriyor. Özellikle Avrupa kaynaklı turizm hareketi de bu ve benzeri olumsuzluklar da maalesef çok hızlı ve derin bir şekilde olumsuz anlamda etkileniyor. Türkiye’de turizm endüstrisi gerçekten çok büyük. Her yıl milyonlarca insan konuk ediyoruz. Milyarlarca dolarlık 35 milyar dolar civarında bir katma değer üretiyor. 35 milyon civarında turist geliyor. Ben bu sene kısmi bir azalma olacağını öngörüyorum. Hem kurum olarak hem de şahsi olarak azalmayı öngörüyoruz. Ama bu bölgeye Avrupalı turist zaten geçmişte de çok yoğun gelmiyordu. Ortadoğu pazarına baktığımız zamanda çok o kadar olumsuz etkilenmeyeceğimizi düşünüyorum. Yani bölgenin olağanüstü doğal güzellikleri var, olağanüstü bir coğrafyası var. Ortadoğulu turistler için de hem Türkiye onlara kültürel anlamda daha sıcak bir ülke. Bu bölge ile ilgili de geçmiş yıllarda yapılan tanıdığım faaliyetlerinin meyvesi zaten son 3-4 yıldır alınmaya başlamış. Ben bu hızın devam edeceğine inanıyorum. Bahsettiğiniz gibi bu sene İranlı turistlerinde biraz daha geçmiş yıllara göre daha yoğun bölgeye seyahat edeceğini düşünüyorum.  Hem Suudi Arabistan hem de körfez ülkelerinden yaz aylarında sadece bizim otelimize değil bölgede ki diğer güzel otellere de yoğun bir şekilde ilginin olacağını şimdiden görüyoruz. Çünkü bizim yaz dönemi için yaptığımız sözleşmeler var. Ortadoğu’daki turizm fuarlarına katıldık. Oradan az çok ilgide önceden gözlemleme imkânımız oldu. Bu yılda verimli bir yaz sezonu geçireceğimizi ön görüyoruz.
 
BÖLGEYİ ÇOK İYİ TANIYORUZ

Son olarak izleyicilerimize bir mesajınız var mı? 

Biz Dedeman Grubu olarak Karadeniz’de ilk otel açan grubuz. Yıllar önce Rize’de otelimizi açtık. Bölgeyi çok iyi tanıyoruz, insanını çok iyi tanıyoruz. Ben buradan bütün Karadenizlilere yıllarca bize bu bölgede verdikleri destekler için teşekkür ediyorum. Bölgedeki yeni otelimiz ile birlikte de başta Trabzonlular olmak üzere bütün Karadenizlilere en iyi şekilde hizmet etmeye devam ediyor olacağız. Ben sizler vasıtasıyla da bütün Trabzonlulara ve Karadenizli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bize verdikleri destek için.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam