Öyle bir soygun yaptılar ki...

 Çiğli ilçesinde çarşaf giyerek soygun yapmayı planlayan 19 yaşındaki iki erkek, bindikleri belediye otobüsünde vatandaşların ihbarı üzerine yakalandı.Alınan bilgiye göre, Menemen'den İzmir'e gelen belediye otobüsünde çarşaflı iki kişinin durumundan şüphe

Öyle bir soygun yaptılar ki...

 

Çiğli ilçesinde çarşaf giyerek soygun yapmayı planlayan 19 yaşındaki iki erkek, bindikleri belediye otobüsünde vatandaşların ihbarı üzerine yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Menemen'den İzmir'e gelen belediye otobüsünde çarşaflı iki kişinin durumundan şüphelenen vatandaşlar, durumu telefonla polise bildirdi.

Belediye otobüsünü Çiğli'de durduran polis ekibi, bu kişilerin kimliklerini kontrol etmek isteyince, çarşaf giyen iki kişinin erkek olduğu ortaya çıktı.

Polis tarafından gözaltına alınan 19 yaşındaki T.E.E. ve Y.C.K'nın üzerinde yapılan aramada elektroşok cihazı, hap, eter, bıçak ve iki sayfalık mektup ele geçirildi.

Zanlıların yakalanmasının ardından polis şüphe üzerine otobüste bomba araması yaptı, fakat bir şey bulamadı.

TEDAŞ veznesini soymayı planlıyorlardı

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürülen zanlıların üstünde çıkan mektubu okuyan polisler, daha önce soyulan ve güvenlik görevlisi bulunmayan Şemikler semtindeki TEDAŞ veznesini soymayı planladıklarını öğrendi.

Ailelerine daha iyi şeyler vermek istediklerini ancak mevcut sistemde bunu gerçekleştiremediklerini belirten gençlerin mektubunda ''Aldığımız paranın bir kısmını ihtiyacı olan aileye, bebeğine süt alamayan anneye verecektik. Daha iyi bir hayat için başlangıç yapacaktık. Bu arada bizi yakalanma anında vuran veya intihar etmemize engel olamayan kimse sakın pişmanlık duymasın üzülmesin. Biz ailelerimizi çok seviyoruz, kız arkadaşlarımızı çok seviyoruz, sevmeye de devam edeceğiz'' yazdığı öğrenildi.

Gençlerin ilk sorgusunda, giydikleri çarşafla yüzlerini gizleyerek soygun yapacaklarını, daha sonra uygun bir yerde çarşafları atarak kaçmayı planladıklarını, yakalanmaları ya da soygunu gerçekleştirememeleri durumunda ise cezaevine düşmemek için intihar edeceklerini, bu nedenle de mektup yazdıklarını anlattıkları bildirildi.

İki gencin sorgularının sürdüğü, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler