Oy sayımı gerginliği!

Ağrı'da 30 Mart'ta yapılan seçimlerde BDP adayı Sırrı Sakık 20 bin 600, AK Parti adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy alması üzerine AK Parti'nin itirazı sonrası yeniden yapılan sayımlar gerginliğe neden oldu. Çevre illerden çok sayıda polis ve TOMA aracı

Oy sayımı gerginliği!
Ağrı'da 30 Mart'ta yapılan seçimlerde BDP adayı Sırrı Sakık 20 bin 600, AK Parti adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy alması üzerine AK Parti'nin itirazı sonrası yeniden yapılan sayımlar gerginliğe neden oldu. Çevre illerden çok sayıda polis ve TOMA aracı Ağrı'ya sevk edildi.
 
Ağrı'da İl Seçim Kurulu'nun, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimine ilişkin 197 sandıkta kullanılan tüm oy pusulalarının yeniden sayılması kararının ardından şehirdeki gerginlik sürüyor. Polis ekiplerinin ilin giriş çıkışları ile adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı şehirde vatandaşlar itiraz sonucu tekrar yapılan sayımın sonuçlanmasını bekliyor. Toplam 197 sandığın bulunduğu il merkezi için yapılan sayımların birkaç gün sürebileceği belirtiliyor.
 
AK Parti'nin itirazları doğrultusunda İl Seçim Kurulu, Ağrı Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimine ilişkin kullanılan tüm oy pusulalarının yeniden sayılmasına karar verdi. 30 Mart'ta yapılan seçimlerde BDP adayı Sırrı Sakık 20 bin 600, AK Parti adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy almıştı. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Zeynel Yerlikaya dün İl Seçim Kurulu'na oyların tekrar sayılması için başvurmuş, Hamdi Vural başkanlığında toplanan İl Seçim Kurulu ise merkez ilçedeki tüm sandıklarda yeniden sayım yapılmasını oy birliği ile karara bağlamıştı. 
 
İlçedeki tüm oyların yeniden sayımına başlanırken, yapılacak sayımın ardından yeni itirazın kabul edilmeyeceği açıklandı.
 
ŞEHİR DİKEN ÜSTÜNDE
 
Adliye sarayının etrafı güvenlik nedeniyle demir barikatları kuran güvenlik güçleri adeta etten duvar ördü. BDP il binası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan partililer gece geç saatlere kadar bekleyişlerini sürdürdü. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda TOMA aracı ve Çevik Kuvvet ekipleri, şehirde olası olaylara karşı güvenlik önlemi aldı. Şehirdeki tansiyonun düşürülmesi için polis ekipleri yoğun çaba gösterirken, İl Emniyet Müdürü Bayram Coşkun, vatandaşlarla çay içti. Vatandaşları dinleyen Coşkun, vatandaşları sağduyulu davranmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam