Oy kullanamayınca ağladı!

Zonguldak’ta yüzde 98 iş göremez raporu olan yaşlı kadın, oy verilmesine izin çıkmayınca gözyaşlarına boğuldu.Zonguldak’ta 7 Haziran Genel Seçimleri’nde oy verilmesine izin verilmeyen 74 yaşındaki Esma Aycı, oy kullanamayacağı için gözyaşlarına boğuldu. S

Oy kullanamayınca ağladı!

Zonguldak’ta yüzde 98 iş göremez raporu olan yaşlı kadın, oy verilmesine izin çıkmayınca gözyaşlarına boğuldu.

Zonguldak’ta 7 Haziran Genel Seçimleri’nde oy verilmesine izin verilmeyen 74 yaşındaki Esma Aycı, oy kullanamayacağı için gözyaşlarına boğuldu. Sağ tarafı felç olan ve 3 yıl önce geçirdiği beyin felci sebebiyle yüzde 98 iş göremez raporu verilen 5 çocuk annesi Aycı, oy kullanamayacağı haberi verilince çok üzüldü.

En son 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde oy kullanan Aycı’nın oy kullanamaması sonucu üzülmesi 78 yaşındaki eşi Mehmet Aycı’yı da etkiledi. Eşinin üzülmesine dayanamayan yaşlı adam gözyaşlarını tutamadı. Hastalığı sebebiyle konuşamayan ve tek başına yürüyemeyen Esma Aycı’nın eşi Mehmet Aycı da, eşinin oy kullanamayacağı için çok üzgün olduğunu ifade ederek, “Seçime bir hafta kala stres yapmaya başladı. İlla gitmek istiyor. İkna edemiyoruz. Ben seçim kuruluna gittim. Onlar da kullanamaz dedi. Çünkü imza atamıyor. Biz kullanamayacağını bildiğimiz halde kendisine söyleyemedik. En son 30 Mart seçimlerinde de bu halde olmasına rağmen oy kullanmıştı. Az önce oy kullanamayacağını söyledim. Başka oy kullanamayanları da örnek verdim ama yine de ağlıyor” dedi.

Esma Aycı’nın 45 yaşındaki damadı Ayhan Kuğu da kayınvalidesinin oy kullanamayacağı için çok üzüldüğünü ifade etti.

Kuğu, “Kayınvalidem şimdi rahatsızlığından dolayı seçim kurulunun almış olduğu karar sonucu oy kullanamıyor. Biz kendisine bunu söylediğimiz zaman çok kızdı bize ve tepki gösterdi. Kendisi konuşamıyor, tepkisini diliyle gösteremese de hareketleriyle bize anlatmaya çalıştı. Biz gönlü olsun diye oy atamasa da okula götürüp oy attırır gibi yaptıracaktık. Ancak yürüyemiyor bu sebeple yormak istemedik” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler