Oto sanayide Uçak montajı yaptılar!

Denizli'de kurulacak olan Özel Havacılık Meslek Lisesi için getirilen A-300 tipi kargo uçağının kokpit ve gövdesinin bir bölümünün parçaları oto sanayide birleştiriliyor. Uçağın kokpitini sokakta görenler ise önünde poz vererek hatıra fotoğrafı çektiriyor

Oto sanayide Uçak montajı yaptılar!

Denizli'de kurulacak olan Özel Havacılık Meslek Lisesi için getirilen A-300 tipi kargo uçağının kokpit ve gövdesinin bir bölümünün parçaları oto sanayide birleştiriliyor. Uçağın kokpitini sokakta görenler ise önünde poz vererek hatıra fotoğrafı çektiriyor. 

Pamukkale İlçesi Irlıganlı Mahallesi'nde yapılacak olan Özel Havacılık Meslek Lisesi'nde öğrencilerin eğitimi için eski bir uçak konulması kararlaştırıldı. Bunun için ilk olarak İstanbul'da bulunan havacılık firmalarıyla görüşen okul yetkilileri, bütün uçak bulamayınca çözümü hurdaya ayrılan uçak parçalarını birleştirmekte buldu. İstanbul'da bir kargo şirketine ait hurda uçağın parçalarını satın alan okul yetkilileri, bunları birleştirmeleri için Denizli İkinci Sanayi Sitesi'ndeki ustalarla görüştü.

İlk olarak, kokpiti ve gövdesinin bir bölümü yapılacak uçak için iskelet oluşturan oto sanayi esnafı, ardından parçaları birleştirmeye başladı. Uçağın burun ve kokpit bölümü birleştirildi, gövdesinin de bir kısmının birleştirileceği belirtildi.

GÖRENLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

İşyerinin önündeki sokakta bulunan uçağın kokpiti, sokaktan geçenleri de şaşırttı. Kokpitin önüne gelen vatandaşlar, cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaportacı, boyacı ve demirci gibi ustalardan oluşan bir ekip tarafından birleştirilen uçağın burun kısmı ve kokpiti tamamlandı. Gövde kısmının bir bölümünün de tamamlanmasının ardından uçak, kanatsız ve kuyruksuz olarak okula gönderilecek. 

Ustalardan Ramazan Güngör, uçağın okulda öğrencilerin eğitimi için birleştirildiğini belirterek, "8 ayrı parça halinde geldi. Biz de önce iskelet kısmını oluşturduktan sonra parçaları birleştiriyoruz. Yaklaşık 1 ay sonra bitirmeyi planlıyoruz. Uçağı sokakta görenler, hemen gelip bize soruyorlar. Fotoğrafını çekiyorlar" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam