Otizmli abla "Uçurdu"

Otizmli 10 yaşındaki kız çocuğu, 10 aylık kardeşini pencereden attı. Yusuf, hastanede hayatını kaybederken, küçük kız “O uçtu” diyor... Aile şoktaİSTANBUL Esenyurt’ta oturan E.A. ile A.A. çiftinin 10 yaşında otizmli çocukları N.A., odasında uyumakta olan

Otizmli abla "Uçurdu"

Otizmli 10 yaşındaki kız çocuğu, 10 aylık kardeşini pencereden attı. Yusuf, hastanede hayatını kaybederken, küçük kız “O uçtu” diyor... Aile şokta

İSTANBUL Esenyurt’ta oturan E.A. ile A.A. çiftinin 10 yaşında otizmli çocukları N.A., odasında uyumakta olan 10 aylık kardeşi Yusuf’u sevmek için kucağına aldı. Küçük çocuk, bir süre sonra havalandırma boşluğuna bakan pencereye gidip camı açtı ve kardeşini 3. kattan attı.

‘O UÇTU’

Bir gürültü duyan anne A.A., camdan baktığında oğlunun havalandırma boşluğunda yattığını gördü. Talihsiz bebek Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, anne ve babanın bilgisine başvurdu. Anne A.A. psikolojik tedavi altına alındı. Otizmli olan küçük kız ise “O uçtu” derken, başka bir şey hatırlamıyor. Ailenin yakınları, “N.A.’yı birçok kez tedavi ettirmek istedik ama düzelmedi. Kardeşini seviyordu. Onu kıskanmıyordu. Olaydan sonra ne olduğunu hatırlamıyor, sadece gülüyor. Perişan durumdayız. Bu olay yaşanmasaydı yeni satın aldıkları eve taşınacaklardı” dedi. Olaydan sonra A. çifti, yeni evlerine bebekleri Yusuf olmadan taşındı.

Otizm nedir?

Doğuştan, beynin ve sinir sisteminin farklı yapısından ya da işleyişinden kaynaklandığı kabul edilen bir gelişim bozukluğu olan otizm, 3 yaşından önce ortaya çıkıyor ve bireylerin sosyal iletişim, etkileşim ve davranışlarını olumsuz etkiliyor. Ebeveynler genellikle çocuklarının yaşamının ilk iki yılında belirtileri fark eder. Otizmin çaresi yoktur. Erken davranışsal ya da kavrayışsal müdahaleler çocukların kendine bakabilme yetisi ile sosyal ve iletişimsel yetiler kazanmasına yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler