Oruçlarını 5 dakika erken açtılar

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde merkezi sistemden ezan 5 dakika erken okununca çok sayıda vatandaş oruçlarını erken bozdu. Bazı vatandaşlar ise erken okunan yanlış ezanı televizyon programlarından fark ettiklerini söyledi.Başakşehir’de, bütün camilerde a

Oruçlarını 5 dakika erken açtılar

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde merkezi sistemden ezan 5 dakika erken okununca çok sayıda vatandaş oruçlarını erken bozdu. Bazı vatandaşlar ise erken okunan yanlış ezanı televizyon programlarından fark ettiklerini söyledi.

Başakşehir’de, bütün camilerde aynı anda yayınlanan ve iftarı da bildiren akşam ezanı saat 20.20’de okunması gerekirken, 20.15’te okundu.

İftar vaktinde ezanın okunmasıyla birlikte bazı kişiler oruçlarını açarken, bazıları imsakiyeye ve televizyon programlarına göre hareket edip, saatin gelmesini bekledi. Ezanın okunmasından 5 dakika sonra da dogru ezan tekrar okundu.

Okunan ilk ezandan dakikalar sonra ikinci ezan okunması şaşkınlığa neden oldu. Saatlerini kontrol eden bazı kişiler ezanın erken okunduğunu öğrenince Kayaşehir’de bulunan Hz. Hüseyin Camii’ne gelerek görevlilere durumu sordu. Cami görevlileri ise vatandaşlara durumu izah ederek Ramazan Bayramın’ndan sonra bir gün kaza orucu tutmalarını söyledi.

BAYRAMDAN SONRA 1 GÜN KAZA ORUCU

İlçe sakinlerinden Volkan Şahin, ezanın okunması ardından hemen orucunu açtığını belirterek, “Ezandan okunmasının ardından sıcaklar dolayısıyla çok susadığım için hemen orucumu açtım. Yaklaşık 5 dakika sonra’da tekrar ezan okunmasıyla yaşanılan duruma çok şaşırdım. Bunun üzerine saate, imsakiyeye ve televizyon kanallarına baktık, ezan erken okunmuş. Şimdi orucumuz bozuldu mu, kaza edilmesi gerekiyor mu? diyerek Kayaşehir’de bulunan Hz. Hüseyin Camisine gelerek durumu yetkililere sorduk. Yetkililer ise Ramazan Bayramı’ndan sonra 1 gün kaza orucu tutmamızı söylediler" dedi.

YANLIŞ EZANI FARK EDEREK YARIDA KESTİ

Hz. Hüseyin Camii imamı ise konunun kendisi ile ilgili olmadığını belirterek, "Bahçeşehir ilçesinde okunan akşam ezanı merkezi sistemden okunuyor. Durumu fark edince hemen kendi camimde ezanın okunmasını kestim. Doğru ezan saatinde ise yeni bir ezan okudum. Bu sırada merkezi sistemden de doğru ezan okunmaya başlamıştı. Akşam, yatsı ve teravih namazlarına gelen cemaate ise durum hakkında bilgi verdim. Oruçlarını erken bozan vatandaşlara da Ramazan Bayramı’ndan sonra 1 gün kaza orucu tutmalarını tembihledim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler