Ortahisar'dan öğrencilere tercih hizmeti!

Ortahisar Belediyesi'nin kurmuş olduğu LYS-YGS Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezi'nde öğrencilere tercih danışmanlık hizmeti verilecek.Ortahisar Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa kurmuş olduğu LYS-YGS Tercih Danışma ve Rehberlik Bü

Ortahisar'dan öğrencilere tercih hizmeti!

Ortahisar Belediyesi'nin kurmuş olduğu LYS-YGS Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezi'nde öğrencilere tercih danışmanlık hizmeti verilecek.

Ortahisar Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa kurmuş olduğu LYS-YGS Tercih Danışma ve Rehberlik Bürosu'nda öğrencilere LYS tercihleri için danışmanlık hizmeti verilecek.

Üniversite tercihini yapmak isteyen öğrenciler Ortahisar Belediyesi'nin Çok Amaçlı Salonu'nda üç tane danışman öğretmen eşliğinde tercihlerini yapacak. 14 Temmuz Salı gününe kadar hizmet verecek olan danışmanlıkta tercih yapmak isteyen öğrenciler nüfus cüzdanı fotokopileri ve LYS sonuç belgesi ile Rehberlik Bürosu'na başvurabilecek. Danışman öğretmenler tercih sürecinde öğrencilerin yanı sıra ailelerin de istek ve görüşlerine göre tercihlerini yapmalarına yardımcı olacak.

20150709aw472973_01.jpg

 

Üniversite eğitimin en önemli aşamalarından biri olan tercih sürecinde öğrencilerin ilgi, yetenek ve kabiliyetlerine uygun bir tercihte bulunmalarının bütün yaşamlarını etkileyecek bir olgu olduğunu belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç öğrencilerin doğru tercih yapmasına yardımcı olmak için Ortahisar İlçe Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Tercih Danışma ve Rehberlik Bürosu'nu kurduklarını söyledi.

Ortahisar Belediyesi'nin eğitim konusunda okulların araç ve gereç ihtiyaçlarının karşılanması ve gerekse başka ihtiyaçlar konusunda her zaman eğitim kurumlarına yardımcı olduğunu kaydeden Başkan Genç, “Üniversite tercihi öğrencilerimizin bütün yaşamını etkiyecek bir süreçtir. Ülkemizin her zamankinden daha çok yetişmiş insan gücüne de ihtiyacı var. Gelişmiş muasır ülkeler seviyesine çıkmanın yolu üniversite eğitiminden geçiyor. Bunun da ilk aşaması üniversite eğitimidir. Kalifiye elaman ihtiyacının karşılanmasında yüksek öğrenimin en önemli yeri teşkil ettiğini biliyoruz.

Öğrencilerimiz üniversite tercihlerini yaparken teknik konularda mutlaka bir uzmanın yardımına ihtiyaç duyuyor. Çünkü tercih sistemi teknik bilgi gerektiren, istatistiksel rakamların çok iyi değerlendirilmesi gereken bir yapıyı ihtiva ediyor. Bazı öğrencilerimiz tercihler konusunda danışmanlık hizmeti alacak imkan ve olanaklardan yoksunlar. Biz de belediyemizin temin etmiş olduğu danışman öğretmenlerimizle öğrencilerimizin tercihlerine yardımcı olmak istedik” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler