Ortahisar konusunda sıkıntı yok

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Asayiş Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Hüseyin Avni Karanis ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni makamında kabul etti.Kabulde devletin en temel görevlerinden birisinin güvenlik hizmetlerinin ifası olduğunu belirten Vali Öz, “G

Ortahisar konusunda sıkıntı yok

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Asayiş Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Hüseyin Avni Karanis ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni makamında kabul etti.

Kabulde devletin en temel görevlerinden birisinin güvenlik hizmetlerinin ifası olduğunu belirten Vali Öz, “Güvenlik hizmetleri ile ilgili devletimiz önemli yatırımlar yapıyor. Ancak bütün kamu hizmetleri alanlarında olduğu gibi güvenlik hizmetlerinde de sivil toplumun desteği ve vatandaşın katkısı çok önemlidir. Hizmet kalitesinin geliştirilmesi, yükümlülüğü ve sorumluluğu paylaşma açısından da yine bu tür derneklerin varlığı ayrı bir önem taşıyor. Gönüllü katılım, sivil toplum desteği ile güvenlik hizmetlerini yürüten diğer kurumların çalışmaları hizmetin kalitesini arttırmakla birlikte bu alandaki çalışmalara da yön vermektedir” dedi.

Bu tür dernekleri; bağlı olduğu kurum ve hizmet alanlarıyla çok önemli örtüşmeler ve paylaşım sağlayan bir mekanizma olarak değerlendirmek gerektiğini ifade eden Vali Öz, “Dernekler verdikleri lojistik, bina, araç-gereç desteğinin dışında hizmet kalitesinin gelişimi ve paylaşımı konusunda da önemli çalışmalar yürütmektedirler" diye konuştu.

Ortahisar ilçesinin kurulması, İlçe Emniyet Müdürlüğünün kadrolaşması gibi yeni yapılanmalara da değinen Vali Öz, “Şu an itibariyle bu alanlarda çok büyük bir sıkıntımız yok. Zamanla bu çalışmalar rayına oturacaktır. Hayırseverlerimizin ve derneğimizin öncülüğünde güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum” dedi.

Dernek Başkanı Hüseyin Avni Karanis de, derneği çalışmaları hakkında Vali Öz’e bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam