Organ bağışı seminerlerinin 3’ncüsü

MASİAD Yönettim Kurulu Üyesi Basri İlhan’ın da yer aldığı seminerde konuşan Malatya Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Engin Yılmaz, organ bağışının önemini sinevizyon eşliğinde anlattı. Seminerin amacının organ bağışının yaygınlaştırılması

Organ bağışı seminerlerinin 3’ncüsü

MASİAD Yönettim Kurulu Üyesi Basri İlhan’ın da yer aldığı seminerde konuşan Malatya Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Engin Yılmaz, organ bağışının önemini sinevizyon eşliğinde anlattı. Seminerin amacının organ bağışının yaygınlaştırılması olduğuna dikkat çeken Yılmaz, bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı seminerlerde kimlerin organ bağışı yapabileceğine ilişkin ayrıntılı bilgiler sunduklarını vurguladı.
Beyin ölümü gerçekleştikten sonra kişinin ailesinin olurunun alınmasından sonra gerekli organların alındığını belirten Yılmaz, “Bağışlanan organlar, zengin, fakir, din,dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin öncelikle doku ve kan grubu uyumuna göre nakil yapılır. Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Ulusal Koordinasyon Merkezi tarafından, Ulusal Organ Bilgi Sistemi’nde kayıtlı hastalar taranarak en uygun alıcı belirlenir ve nakil gerçekleştirilir. Organ bağışı hayat bağışıdır” ifadelerini kullandı.
Organ nakli kimlerden yapılır, beyin ölümü nedir, kimler organ bağışında bulunabilir, hangi organ ve dokuların nakli yapılır gibi konularda ayrıntılı bilgi aktaran Engin Yılmaz, dinleyenlerin sorularını da cevaplandırdı.
Seminerde dinleyicilere, organ bağışı ile ilgili broşür de dağıtıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam