Onlar yürüdü bu sefer halk çekti!

Gazeteciler, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde özgürlük için yürüdü. Cağaloğlu Meydanı’nda toplanan gazeteciler göğüslerinin sol tarafına sarı kurdele takarak, mesleğin yürekten yapıldığı vurgusu yaptı, ağızlarını kapatarak da basının özgür olmadığı

Onlar yürüdü bu sefer halk çekti!
Gazeteciler, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde özgürlük için yürüdü. Cağaloğlu Meydanı’nda toplanan gazeteciler göğüslerinin sol tarafına sarı kurdele takarak, mesleğin yürekten yapıldığı vurgusu yaptı, ağızlarını kapatarak da basının özgür olmadığı mesajı verdi. 
 
Cağaloğlu Meydanı’nda toplanan gazeteciler ‘Adalet için bekliyoruz’ yazılı pankart açtı. Sol göğütslerine kurdele takan gazeteciler, bantla da ağızlarını kapattı. Yürüyüşe, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi eski Başkanı Oktay Ekşi, Gazeteci Yazar Haluk Şahin, Gazeteci Tuncay Özkan ve çok sayıda gazeteci katıldı. Gazeteciler ‘Susma haykır, özgür basın haktır’, ‘Adalet için yürüyoruz’, ‘Gün gelecek devran dönecek AK Parti halka hesap verecek’, ‘Sansüre hayır’, ‘Hükümet basından elini çek’, ‘Alo Fatihler istemiyoruz’ şeklinde slogan attı. Yürüyerek İstanbul Valiliği'nin önüne gelen gazeteciler, burada açıklama yaptı. Çevik kuvvet ekipleri de geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.
 
Gazeteciler adına açıklama yapan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, günlerdir yürüyüşün ilanını ve duyurusunu yaptıklarını söyledi. Türenç, “Gazetecilere Özgürlük Platformu tarafından düzenlenen 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü için toplandık. Düne kadar dünya coğrafyasında ‘Kısmen özgür’ ülkeler sıralamasında yer alan Türkiye, bugün ‘özgür olmayan’ ülkeler ligine düştü. Türkiye’nin 120’den 134’üncü sıraya düşmesinden utanç duyuyoruz. Ama asıl utanç bu gerçeği bize yaşatanlarındır.” diye konuştu.
 
Şu an yaşananların sadece gazetecilerin değil halkın da sorunu olduğunu belirten Türenç, “Bu özgürlüksüz ortam aynı zamanda halkında özgürlüğünün alınması demektir. Biz bunun için bugün sokaktayız. Bunun için sokakta bu kadar haykırıyoruz. Lütfen artık sesimizin duyulması lazım. Ankara sesimizi duy diyoruz. Basın özgürlüğü yoksa tam demokrasiden bahsedilemez. Dünyadaki ve Avrupa’daki ülkeler sıralamasında Türkiye açık ara en alt düzeyde yer alıyor. Biz bunu hak etmiyoruz. Hak etmediğimiz bir noktada da isyan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler