Önce tecavüz ardından cinayet!

İstanbul Beyoğlu'ndaki evinde ölü olarak bulunan müzisyen Değer Deniz'in katil zanlısının yargılanmasına başlandı. Maktulün kardeşi Orhan Deniz, olayda asıl unsurun hırsızlık olmadığını söyleyerek Deniz'e önce tecavüz edildiğini ardından da öldürüldüğünü

Önce tecavüz ardından cinayet!

İstanbul Beyoğlu'ndaki evinde ölü olarak bulunan müzisyen Değer Deniz'in katil zanlısının yargılanmasına başlandı. Maktulün kardeşi Orhan Deniz, olayda asıl unsurun hırsızlık olmadığını söyleyerek Deniz'e önce tecavüz edildiğini ardından da öldürüldüğünü açıkladı.

Ablasından iki gün haber alamayan Orhan Deniz, Değer Deniz’in yaşadığı Sıraselviler Kuloğlu Mahallesi Güllabici Sokak’taki evine 5 Mayıs akşamı gitmiş, kapıyı açmayınca çilingirle içeri girmişti. Ablasının elleri bağlanmış halde yerde yatan cansız bedeniyle karşılaşan Orhan Deniz polisi aramıştı.

Polis yaptığı incelemede 39 yaşındaki Deniz’in ellerinin telefon şarj kablosu ile bağlandığı ve bir çanta kayışı yardımıyla boğulduğunu tespit etti. Evin çevresindeki güvenlik kamerası kayıtları incelendi ve pencereden Deniz’in evine girdiği saptanan 17 yaşındaki C.M. 8 Mayıs’ta gözaltına alındı.

C.M.'nin polise verdiği ifadede, "Olay günü hırsızlık yapmak için eve girdim. Ben içerideyken ev sahibi uyuyordu, seslere uyandı. Ben de paniğe kapıldım. Odasına girip boğarak öldürdüm” dediği bildirilmişti. Ancak Yenibosna Adli Tıp Kurumu, iç çamaşırındaki meni lekelerini inceleyerek kurbanın tecavüze uğradığını saptamış, C.M. 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanmıştı.

BU TECAVÜZLE SONUÇLANAN KADIN CİNAYETİDİR

Dava öncesi Değer Deniz’in ailesi ve kadın örgütleri açıklama yaptı. Adliyenin “C” kapısının karşısındaki meydanda açıklama yapan Orhan Deniz "Acımız büyük. Acımızı saracak pek bir şey yok. Bugün ilk duruşmamız. Değerimiz aramızda artık yok. Bunun sebebi de bir hırsızlık ya da şans eseri bir şey değil. Tecavüzle sonuçlanan bir kadın cinayetidir" dedi.

avkat.jpg

"KATİLİN GÖZÜNE BAKACAĞIM"

Deniz, "Ülkemizde bir sürü iyi hal indirimi dağıtılıyor. Bir insanın iyi halinin bu şekilde olacağını düşünmüyoruz. Duruşumuz buna karşıdır. Söylediğim laf da buna aittir. İyi hal indirimi almasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bir kravat takmakla iyi hal olmuyor" diye konuştu.

Değer’in öldürülmeden önce bir albüm yaptığını ve bir çocuk kitabı çıkardığını belirten Orhan Deniz, bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. Deniz, "Şimdi gidip katil gözünün içine bakacağız. Bakalım o ne diyecek" şeklinde konuştu.

Deniz ailesinin avukatı Hülya Gülbahar sanığın kimlik yaşının 18’den küçük olmasına rağmen, kemik yaşının daha büyük olduğunu ileri sürdü. Gülbahar, sanığın resmi nikahsız evli ve bir çocuk sahibi olduğunu da kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam