Önce babası sonra sevgilisi

 Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde koruma altında bulunan 16 yaşındaki N.G.’ye 2 yıl önce ‘cinsel istismarda’ bulunup hamile bıraktığı iddia edilen Gökhan K. (20), “Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar”

Önce babası sonra sevgilisi

 

Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde koruma altında bulunan 16 yaşındaki N.G.’ye 2 yıl önce ‘cinsel istismarda’ bulunup hamile bıraktığı iddia edilen Gökhan K. (20), “Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar” suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı mahkemede “cinsel istismar” suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûmedildi. Mahkeme kararında mağdurenin beden ve ruh sağlığının, daha önce babasının tecavüzüne uğraması nedeniyle bozulduğunu belirtip, bu suçu düzenleyen TCK’nın 103/6.maddesini uygulamadı.

Mersin’de 7 yıl önce babası İ.G. tarafından tecavüze uğrayan N.G., devlet koruması altına alınarak Mersin Çocuk Yuvası’na yerleştirildi. Talihsiz kız 2007’de Adana Oğuz Kağan Köksal Çocuk Esirgeme Müdürlüğü’ne gönderildi. Buradaki Sevgi Evleri’nde kalan N.G., 2008-2009 eğitimöğretim yılındaki izcilik etkinliklerinde tanıştığımeslek lisesi öğrencisi Gökhan K. ile arkadaş oldu. 2009 Ağustos ayında N.G., bu kişiyle iddiaya göre kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdi. İddiaya göre, N.G. daha sonra yurttan kaçıp Gökhan K. ile DenizliMahallesi’ndeki bir evde 4-5 kez, son olarak da 2009 Eylül ayında cinsel ilişkide bulundu. N.G., devamlımidesinin bulanması ve kusması üzerine yurt görevlilerince hastaneye götürüldü. Yapılan testte N.G.’nin 10 haftalık hamile olduğu belirlendi. Olay üzerine yurt karışırken, Gökhan K. yakalanıp tutuklandı.

N.G. ise yurttan kaçıp bebeğini aldırdı. Adana 3. Ağır CezaMahkemesi’nde ‘Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar’ suçundan 15 yıl hapis istemiyle yargılanan Gökhan K. hakkındaki dava karara bağlandı. Bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen ve karar duruşmasına gelmeyen sanık, daha önceki duruşmalarda N.G. ile izcilik faaliyeti sırasında tanıştığını belirterek, “Arkadaş olduk. Bizimeve geldi. Beni öpüp tahrik etti. Kendi rızası ile bir kez cinsel ilişkiye girdim. Başkada ilişkiye girmedim” dedi. Savcılıktaki ifadesinde ise N.G. ile ilişkiye girmediğini öne sürmüştü.

DAHA ÖNCEDE TACİZ EDİLDİĞİ İÇİN CEZA YOK

Cezada, ‘Beden ve ruh sağlığının bozulması’ maddesi uygulanmadı N.G. için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan gönderilen raporda “Mağdurenin kendisine yapıldığı iddia edilen fiilden dolayı beden ve ruh sağlığının bozulduğu” belirtildi. Mahkeme heyeti, TCK’nın 103/1-2 ve 6. maddeleri gereği cezalandırılması istenen Gökhan K.’yi birden çok ‘cinsel istismar’da bulunmak suçundan 10 yıl hapis cezasına mahkûm etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezasını 8 yıl 4 aya indirdi. Mahkeme, “Ruh ve beden sağlığının bozulması durumunda en az 15 yıl hapis cezası verilmesine” hükmeden 103/6. maddeden ise sanığa ceza vermedi. Kararda, “Mağdurenin bu olaydan önce babası tarafından cinsel istismara maruz kaldığı ve mağdurenin babasının Mersin Ağır Ceza Mahkemesi’nce bu suçtan dolayı yargılanıp mahkûm olduğu, bu olay nedeniyle mağdurenin ruh bütünlüğünün bozulması nedeniyle olayın sanığı hakkında TCK 103/6. maddesi tatbik edildiğinden, bu eylemden dolayı sanık hakkında TCK 103/6. maddesinin uygulanmasının yer olmadığına karar verildi” denildi. Ayrıca mahkeme, savcının mütalaası doğrultusunda “15 yaşından küçük mağdureyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan sanık hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam