Ölümden dönen dağcılar kurtarıldı

 Erciyes’e, gece arkadaşları ile tırmanışa geçen emekli Ahmet Akbulut (52) ile Fatih Mehmet Başkal (47), 3 bin 800 rakımdaki Hörgüç altına geldiklerinde, kaya yuvarlanması sonucu dengelerini kaybetti. Önde bulunan Ahmet Akbulut, yüzüne, Fatih Mehmet Başka

Ölümden dönen dağcılar kurtarıldı

 

Erciyes’e, gece arkadaşları ile tırmanışa geçen emekli Ahmet Akbulut (52) ile Fatih Mehmet Başkal (47), 3 bin 800 rakımdaki Hörgüç altına geldiklerinde, kaya yuvarlanması sonucu dengelerini kaybetti. Önde bulunan Ahmet Akbulut, yüzüne, Fatih Mehmet Başkal da ayağına düşen kaya parçası nedeniyle dengesini kaybederek Şeytanderesi boğazından yaklaşık 500 metre aşağıya yuvarlandı. Ahmet Akbulut, yüzünün yanı sıra kaburgaları, Fatih Mehmet Başkal'ın ise sağ ayağı kırılırken ayrıca vücutlarının değişik bölgelerinden hafif yaralandılar.

Yaralı iki dağcıya ilk etapta, Erciyes’e tırmanan arkadaşları ve diğer dağcılar müdahale etti. Ardından durum Jandarmaya bildirildi. Erciyes Jandarma Arama Kurtarma timi Üsteğmen Hasan Dombaycı ve Tim Komutanı Başçavuş Birol Serin’in nezaretindeki 10 kişilik ekip, 3 bin 200 rakıma araçla çıkarak, 2 saatlik yürüyüş sonrası Şeytanderesi boğazına ulaştı. Burada sedyelere konan iki amatör dağcı, yaklaşık 7 saat sonra Erciyes Jandarma Karakolu'na indirildi.

Yaralılar, burada bekleyen 112 Hızır Acil servisteki iki ekibe teslim edildi. Sağlık ekipleri, vücutlarında kırıklar bulunan iki dağcıyı daha sonra ambulanslara taşıyarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne götürdü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam