'Ölüm fermanımı verin'

BURSA'dan, geçen yıl tatil yapmak için gittiği Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'nda bisikletiyle gezerken, ehliyetsiz kadın sürücünün çarparak ölümüne neden olduğu 7 yaşındaki Tuğra Vanlıoğlu ile ilgili Marmara Asliye Ceza Mahkemesi’nde gör

'Ölüm fermanımı verin'

BURSA'dan, geçen yıl tatil yapmak için gittiği Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'nda bisikletiyle gezerken, ehliyetsiz kadın sürücünün çarparak ölümüne neden olduğu 7 yaşındaki Tuğra Vanlıoğlu ile ilgili Marmara Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Parinaz Bozkurt, “Böyle bir acı yaşamadım. Benim ölüm fermanımı verin" dedi. Bozkurt'un avukatı Hüseyin Avni Durmuşoğlu ise 7 yaşındaki bir çocuğun bisiklete binmesinin yasak olduğunu söyleyerek, tali kusurlu olan müvekkilinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını istedi. 

Marmara Asliye Ceza Mahkemesi’nde geniş güvenlik önlemleri altında görülen davanın ikinci duruşmasında ilk kez konuşan tutuklu sanık sürücü Parinaz Bozkurt, aracı 6 ay önce aldığını ve zaman zaman kullandığını belirterek, olay günü tatil yaptığı pansiyondan kahvaltı yapmak için çıktığını söyledi.

LİNÇ EDERLER KORKUSUYLA UZAKLAŞTIM

Bozkurt, "Arkadaşım Sinem benim misafirimdi. Hem ona yeni bir pansiyon bakıp hem de birlikte kahvaltı yapacaktık. 30-40 kilometre hızla giderken, aracın yanına bir şey çarptı. Çocuklar otomobilin altına kutu gibi bir şey attılar sandım. Birden direksiyonu kırarak duvara çarptım. Araçtan inince çocuğa çarptığımı fark ettim. Şok geçirmiştim. Çevredekilere ambulans çağırmalarını söyledim. Sonra kalabalıktan birisinin, ‘Sizi linç ederler’ sözleri üzerine olay yerinden uzaklaştım. Aileyi daha sonra arayacaktım. Bana tepki göstermelerinden çok korktum. Bu yüzden kendileriyle karşı karşıya gelmek istemedim. Hayatımda böyle bir acı çekmedim. Her zaman benden nefret edecekler. Ben de olsam aynı durumda olurum. İçim parçalanıyor. Ne desem azdır. Ben gerçekten ölmek istiyorum. Benim ölüm fermanımı verin" dedi.

BABASI FELÇLİ OLDUĞU İÇİN SUÇU ÜSTLENDİM

Mahkemede hazır bulunan olay günü Parinaz Bozkurt'un yanında bulunan arkadaşı Sinem Taşlı ise olayın tamamen kaza sonucu yaşandığını söyledi. Parinaz'ın babası felçi olduğu için suçu kendisinin üstlendiğini, 8 gün sonra jandarmaya giderek gerçeği anlattığını açıklayan Sinem Taşlı, linç edilmekten korktukları için kaza yerinden kaçtıklarını söyledi. 

ÇOCUĞU HASTANEYE GÖTÜRMEK YERİNE KAÇTI 

Vanlıoğlu ailesinin avukatı Ercan Korkmaz ise sanığın ehliyetinin olmadığını hatırlatarak, “Sanık tehlikeli araç kullanıyor. Olaydan sonra çocuğu hastaneye götürmek yerine olay yerinde terk etti. Bu suç taksirli bir suç değildir, cinayettir. Delillerin toplanmamış olması ve suçun niteliğinin değişmesi ihtimali göz önünde bulundurularak sanığın tutukluluk halinin devam etmesini istiyoruz" diye konuştu. 

7 YAŞINDA BİSİKLET BİNMESİ YASAK

Tutuklu sanık Parinaz Bozkurt’un avukatı Hüseyin Avni Durmuşoğlu, müvekkilinin olayda tali kusurlu olduğunu söyleyerek, “Zaten 7 yaşındaki bir çocuğun bisiklete binmesi de yasaktır. Müvekkilim tali kusurludur. Dolayısıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep ediyorum" dedi.

Hakim sanığın kaçma şüphesinin bulunması ve delillerin tam olarak toplanamamış olması nedeniyle sanık Parinaz Bozkut’un tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. Duruşma eksik evrakların giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler