Olta uğruna boğuldu

Ordu’da balık tutarken takılan oltasını kurtarmak için denize giren uzman çavuş, boğularak hayatını kaybetti.Olay, Perşembe İlçesi Çaka Jandarma Komutanlığı sahilinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çaka Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş

Olta uğruna boğuldu

Ordu’da balık tutarken takılan oltasını kurtarmak için denize giren uzman çavuş, boğularak hayatını kaybetti.

Olay, Perşembe İlçesi Çaka Jandarma Komutanlığı sahilinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çaka Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Osman Erdoğan (24), oltasıyla karakolun ön tarafında balık tutmaya çalışırken misina bir cisme takıldı.

Misinayı kurtarmak için denize giren Erdoğan, Karadeniz’in hırçın dalgalarına kapılarak gözden kayboldu.

Olay yerine sevk edilen AFAD, polis ve jandarmaya bağlı dalgıçlar denizde arama çalışması yaparken, Sahil Güvenlik botları de denizde Osman Erdoğan’a ulaşmaya çalıştı. Haberi alır almaz olay yerine Ordu Vali Yardımcısı Salih Yüce, Ordu İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Selami Çarkcı da geldi.

Uzun süre arama çalışmaları takviye ekiplerin gelmesiyle devam ederken, havanın kararması ile dalgıçlar aramaya son verdiği sırada uzman çavuş Osman Erdoğan’ın cansız bedeni denize düştüğü yerden yaklaşık 150 metre uzakta karaya vurdu.

Karakoldaki rütbeliler ve askerler Ordu’da 3 yıldır görev yapan uzman çavuşun cansız bedenine yaşlı gözler ile koşarken, Erdoğan’ın Kayserili olduğu, ailesinin Ankara’da oturduğu öğrenildi.

“GİTME, DEDİM YALVARDIM”

Erdoğan’ın ev sahibi Fatma Yalçın, “Osman Erdoğan bana balık tutmaya gideceğini söyledi. Ben de ‘gitme’ dedim. ‘Bu akşam seninle balık yiyeceğiz’ dedi. ‘Gitme ben sana balık getireceğim’ dedim. ‘Benim tuttuğum gibi taze olmaz’ dedi. ‘Akşam nöbetçiydin, bugün neden gidiyorsun’ dedim. Gitti aradan yarım saat geçti ‘denize düştü’ dediler" diye konuştu. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam