Ölmek üzereyken bulundular!

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde, kedi, köpek ve tavuklarıyla yaşadıkları barakada açlık ve bakımsızlıktan ölmek üzereyken bulunan İbrahim Cümert (78) ve eşi Sabahat Cümert'e (80) Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri sahi

Ölmek üzereyken bulundular!

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde, kedi, köpek ve tavuklarıyla yaşadıkları barakada açlık ve bakımsızlıktan ölmek üzereyken bulunan İbrahim Cümert (78) ve eşi Sabahat Cümert'e (80) Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri sahip çıktı. Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaşlı çift, tedaviye alındı.


Yalıkavak Beldesi, Gökçebel Mahallesi'ndeki lüks villalar arasındaki arsada teneke ve tahta parçalarından yapılmış barakada yaşanan insanlık dramı yürek burktu. İbrahim-Sabahat Cümert Çifti'nin iki gündür ortalıkta görünmemesi ve barakalarından hiç çıkmaması üzerine şüphelenen çevredekiler durumu, Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürlüğü ve Yalıkavak Belediyesi'ne bildirdi. Bunun üzerine Yalıkavak Belediyesi Zabıta ekipleri, Gökçebel Mahallesi Muhtarı İbrahim Bayır ve Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürlüğü'nde görevli sosyal hizmet uzmanı Cihan Aslan ile 112 Acil Servis çalışanlarından oluşan bir ekip, Cümert Çifti'nin yaşadığı barakaya gitti. Kötü kokuların geldiği barakaya giren yardım ekipleri, gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Kedi, köpek ve tavuklarıyla, aynı barakada yaşayan ve açlık ve bakımsızlıktan bitkin halde olan ve buna bağlı görme bozukluğu yaşadığı belirlenen Cümert çiftinin hali yürekleri dağladı. Kımıldayamayacak durumda oldukları için tuvalet ihtiyaçlarını da bulundukları yerde giderdikleri anlaşılan yaşlı çiften Sabahat Cömert'in, güçlükle, "Kızlarım mı geldi? Nerdeler, göremiyorum? Kurtarın bizi?" dediği duyuldu.

İki kızı ve akrabalarının kendilerini terk ettiğini söyleyen İbrahim Cümert, "Yıllardır bu barakada eşim ile ben yardım bekliyoruz. Elektrik ve suyumuz yok. Komşular bir şey verirse yiyoruz, eşim yıllardır yıkanmıyor. Tuvalete dahi gidemiyor" dedi. Güçlükle ikna edilip, barakalarından çıkartılan Cümert Çifti, tedavileri için Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Cihan Aslan, barakada gördükleri ortamda Cümert çiftinin yaşamasının mümkün olmadığını belirtip, "Yaşlı kadının sağlık durumu ağır. Önce hastanede tedavi ve gerekli diğer bakımlarını yaptıracağız. Ardından huzurevine yerleştirmek daha sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Barakanın yakınında evi bulunan Erdal Aydın, yaşlı çiftin durumunun içler acısı olduğunu belirtip, "Belki iki gün daha geç kalınsa, bu iki insan ölmüş olacaktı. Bu çağda bu manzara turizm kenti Bodrum'a ve ülkemize yakışmıyor" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler