Öldürdüğü kayınbabanın ardından gözyaşı

Adana’da yılbaşı gecesi tüfekle öldürülmüş olarak bulunan yaşlı adamı, damadının öldürdüğü ortaya çıktı.Maaşını alabilmek için kayınbabasını pompalı tüfekle öldüren şahsın, cinayetin ardından yılbaşı eğlencesine katıldığı, daha sonra da eşiyle olay yerine

Öldürdüğü kayınbabanın ardından gözyaşı

Adana’da yılbaşı gecesi tüfekle öldürülmüş olarak bulunan yaşlı adamı, damadının öldürdüğü ortaya çıktı.

Maaşını alabilmek için kayınbabasını pompalı tüfekle öldüren şahsın, cinayetin ardından yılbaşı eğlencesine katıldığı, daha sonra da eşiyle olay yerine gelerek sahte gözyaşı döktüğü belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, olay, 31 Aralık 2014 günü Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, tek başına yaşayan devlet demir yollarından emekli İbrahim Kılınç (63), evine her gün yemek getiren komşusu Havva Tekdal tarafından ölü olarak bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis Kılınç’ın pompalı tüfekle alnına yakın mesafeden ateş edilerek öldürüldüğünü belirledi. Bunun üzerine polis olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

DAMADI VE KIZI OLAY YERİNE GELEREK AĞLADI

Polis, olay yerinde maktülü bulan Tekdal’ın yanısıra komşuları ve akrabalarıyla görüştü. Bu arada polis, Kılınç’ın tek kızı olan ve 2 yıl önce kaçarak Soner Ö. (29) ile evlenen Sibel Ö’ye (24) ulaşmaya çalıştı. Telefon numarasını bulan polis, Sibel Ö’ye bir türlü ulaşamadı. Bir süre sonra kendisine ulaşan ekipler, babasının hayatını kaybettiğini söyledi. Haber üzerine olay yerine gelen Soner Ö. ve eşi Sibel Ö. gözyaşlarına boğularak ağıtlar yaktı. Sibel Ö, “O melek gibiydi, kim kıydı ona" diyerek ağladı. Cinayet ekipleri ağlayıp ağıtlar yakan karı kocanın hareketlerinden şüphelenerek sorguya aldı.

KIZI, KOCASININ MAAŞ İÇİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

Sorguya alınan Sibel Ö, önce olaydan haberi olmadığını babasını kimin öldürdüğünü bilmediğini söyledi. Ancak daha sonra, “Babamı eşim öldürdü. Bana daha önce de ’babamı öldüreceğim seni de boşayacağım, hem maaşı hem evi bize kalacak’ diyordu. Ben şaka zannedip ciddiye almadım. Ancak yılbaşı gecesi biz kayınbabamlarla birlikte mangal yapıyorduk. kocam geldi. ’O iş bitti babamı öldürdüm tüfeği de gömdüm, artık para sıkıntımız olmayacak. Kimseye söyleme’ dedi. Ben de korktuğum için kimseye söylemedim. Yılbaşı eğlencesine devam ettim. Bir süre sonra telefonuma baktığımda bir sürü cevapsız arama vardı. Telefonum bir daha çaldı babamın öldüğünü söylediler. Eşim ile birlikte olay yerine gittik” dediği öğrenildi.

Sorguya alınan damat ise kayınbabasını öldürdüğünü itiraf ederek, "Maaşını almak için değil, dama güvercinlerimi koymama izin vermediği için öldürdüm. Tüfeği de öldürdükten sonra kırarak su tesisatı döşediğim evin kanalizasyonuna gömdüm" dediği belirlendi.

ARKADAŞINI ARAYIP ’GEL GÖMELİM’ DEMİŞ

Cinayeti derinlemesine araştıran polis olayı, 3 kişinin daha bildiğini tespit etti. Gözaltına alınan şahıslardan birinin ifadesinde, "Soner gündüz beni aradı. Telefonda heyecanla ’ben kayınbabamı öldürdüm, gel buraya götürüp gömelim’ dedi. Ancak ben git başımdan manyak mısın diyerek kabul etmedim" dediği öğrenildi.

“İŞİ BİTİRDİKTEN SONRA BANA SÖYLEDİ”

Gözaltındaki karı, koca ve diğer 3 zanlı sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Adli tıp raporu sırasında basın mensuplarının sorularına cevap veren Sibel Ö, “Babamı, parasına konmak için eşim öldürdü. Bana da işi bitirdikten sonra söyledi. Babamı öldürünce aylığına konacakmış, evi de beni boşayıp elimden alacakmış öyle diyordu” dedi. Soner Ö ise “Eşimin cinayetten haberi yok. Ben tek başıma işledim. Ben ona söylemedim” diye konuştu.

“BENİM HABERİM YOKKEN KANALİZASYONUMA GÖMMÜŞ”

Evinin kanalizasyonunda cinayette kullanılan pompalı tüfek bulunan şüpheli de “Benim tuvaletim tıkanmıştı. Soner’i çağırdım. Çocuklarımla bir şeyler almaya çıkmıştık. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Geldiğimde de kendisine 20 lira para verdim, ‘git evine bugün yılbaşı’ dedim. Ondan sonra ne olduğunu bilmiyorum” şeklinde konuştu.

24 YIL ÖNCE KIZINI EVLATLIK OLARAK ALDI

Devlet Demir Yolları’ndan emekli olan Kılınç’ın 16 yıl önce hayatını kaybeden eşinden hiç çocuğu olmadığı, bu nedenle Sibel Ö’yü eşinin kardeşinden evlatlık olarak aldığı ortaya çıktı. Doğan doğmaz evlatlık aldığı ve tek çocuğu olduğu için Sibel Ö’yi çok seven Kılınç’ın, kızı ile 2 yıl önce kaçarak evlenen Soner Ö. ile arasının bozuk olduğu da belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam