Öğretmenler Şırnak’ta Kendilerini Mutlu Hissediyor

Şırnak'a yeni atanan öğretmenler, kente ağlayarak geldiklerini ancak şuanda çok mutlu olduklarını belirtti. Şırnak Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, kente yeni atanan öğretmenlere moral ve motivasyon vermek amacıyla kahvaltı programı düzenlendi.

Öğretmenler Şırnak’ta Kendilerini Mutlu Hissediyor

Şırnak'a yeni atanan öğretmenler, kente ağlayarak geldiklerini ancak şuanda çok mutlu olduklarını belirtti.

Şırnak Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, kente yeni atanan öğretmenlere moral ve motivasyon vermek amacıyla kahvaltı programı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen programa İl Valisi Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve 350 öğretmen katıldı. Toplantıda konuşan Vali Su, yeni atanan ve mevcut öğretmenlerin gayretiyle Şırnak'ın eğitimde daha iyi bir duruma geleceğini belirterek, "Çocuklarımızı yavrularımızı çok daha iyi yetiştireceğiz. Ülkemize, ilimize, ailesine, kendisine, faydalı bireyler haline getireceğiz. Hepinizin malumu, hepinizin ilk görev yeri. İlk atandığınız il. Burası aynı zamanda Şehr-i Nuh diye bilinen Şırnak ili. Nuh aleyhi selamında gemisinin oturduğu Cudi dağı karşımızda. Yani insanlığın yeniden başladığı bir şehre geldiniz. Birçok ilahi hadisenin yaşandığı bir şehre geldiniz. Çalışmalarınız esnasında bunları da göreceksiniz. Buradaki önemli yerleri ziyaret edeceksiniz. Öğrencilerinize bunları da anlatacaksınız. Öğretmenlik dünyanın ilk ve en önemli mesleğidir. Deseler ki dünyanın en önemli işi nedir. Benim cevabım tektir; öğretmenlik. İnsan yetiştirmektir" dedi.

"AĞLAYARAK GELDİM AMA ŞUAN ÇOK MUTLUYUM"

Muğla'dan gelen öğretmen Tuğçe Kömür ise yaklaşık iki haftadır Şırnak'ta olduğunu belirterek, "Atamalar bu yıl geç açıklandı. Beklemediğim bir şekilde kura ile Şırnak'a atandım. Ve gerçekten ağlayarak geldim. Ama şuanda o kadar çok mutluyum ki, öğrencilerimi, Şırnak'ı ve halkı çok seviyorum. Çok yardımsever insanlar. 3 yıl zorunlu hizmetimiz var ama ben daha fazla kalmayı düşünüyorum. Yeni arkadaşlarımı gördüm. Herkesin yüzünde bir tebessüm var. Bununda nedeninin Şırnak halkı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"BURADAN GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Aydın'dan gelen Pelin Davir de kente ağlayarak geldiğini anlatarak, "Çok güzel iki hafta geçirdim. Buradaki halkın burada bize yaklaşımı ve yardımseverliği ile öğrencelerimiz bizi buraya çok bağladı. Buradan gitmeyi de açıkçası düşünmüyorum. 3 senemiz, zorunlu hizmetimiz dolduğunda da burada kalmayı düşünüyoruz" dedi.

Öğretmenler Şırnak’ta Kendilerini Mutlu Hissediyor

Öğretmenler Şırnak’ta Kendilerini Mutlu Hissediyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam