Öğrencilerden duyarlılık dersi

 Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu ‘Duyarlılık Grubu’ toplumsal konularda gösterdiği çalışmalarla vatandaşların beğenisini kazanıyor.  Duyarlılık grubu tarafından toplumsal olarak yardımlaşmada duyarlılığın gündeme getir

Öğrencilerden duyarlılık dersi

 

Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu ‘Duyarlılık Grubu’ toplumsal konularda gösterdiği çalışmalarla vatandaşların beğenisini kazanıyor. 
 
Duyarlılık grubu tarafından toplumsal olarak yardımlaşmada duyarlılığın gündeme getirilmesi ve kamuoyu oluşturulması amacıyla Salı günleri kurulan halk pazarında “Bugün Poşetinizi Biz Taşıyalım” etkinliği düzenleyen öğrencilerin bu uygulaması vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.
 
Toplam 20 kişiden oluşan Duyarlılık Grubu öğrencileri özellikle ihtiyar ve kadınların poşetlerini evlerine kadar taşırken, zaman zaman da para teklifiyle karşılaşıyor. Öğrencilerinin yaptıkları etkinliğin ücretsiz olduğu söylemelerini şaşkınlıkla karşılayan Gümüşhaneliler, uygulamanın tüm toplumda yaygınlaşmasını istedi.
 
Etkinlik sırasında Duyarlılık Grubu başında bulunan danışman öğretmenler Erol Güney ve Rüveyda Bolat da grup öğrencilerinin yaparak, yaşayarak öğrenme güçlerinin daha kuvvetli olduğunu, bu tür etkinliklerle öğrencilere okul hayatının sevdirilerek olumlu okul ikliminin oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.
 
Okul Müdürü Yaşar Gül ise, gelenekten devralınan yardımlaşma ve dayanışma duygularının sanal olarak yetişen gençlerin arasında unutulmaya başlandığını belirterek “Bu değerlerimizin tekrar canlandırılması gerektiğini, ferdiyetçi, egoist ve sanal alemde yaşayan gençlerimize bu ruh ikliminin kazandırılması amacıyla çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz” dedi.
 
Okul Aile Birliği başkanı Adem Ay ise Valilik oluru ile projenin 19 Mayıs tarihine kadar süreceğini belirterek, proje dahilinde eğitimden kültüre, sağlıktan spora, çevreden hayvan korumaya kadar birçok etkinliğe imza atacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam