Öğrenciler üniversiteyi bastı!

Bir grup öğrenci, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü’nü basarak senato toplantı salonunda formasyon programıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Üniversite güvenliği, öğrencilere müdahale etmedi.  Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Finlandiya’da olması d

Öğrenciler üniversiteyi bastı!
Bir grup öğrenci, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü’nü basarak senato toplantı salonunda formasyon programıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Üniversite güvenliği, öğrencilere müdahale etmedi. 
 
Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Finlandiya’da olması dolayısıyla öğrencilerle rektör yardımcısı Prof.Dr. Musa Eker görüştü. Öğrencilerle Eker arasında, rektörün gezisi polemik konusu oldu. Eker, “Rektör gezmeye gitmedi. Eğitim öğretimle ilgili bir toplantıya gitti.” diye tepki gösterdi. 
 
Eylemde Tüm Gençlik Birliği’ne (TGB) üye bir öğrenci YÖK’ten talepleri okudu. Talepler şöyle sıralandı: “Formasyon programı TGB öğrencilerine hiçbir koşul aranmadan verilmelidir. Başta Fen Edebiyat Fakültesi mezunları olmak üzere öğrenim gören ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin şartları düzeltilmelidir. Yeni mağduriyete sebebiyet vermemek için YÖK’te alınacak kararlardan TGB’nin görüşleri alınmalı, öğrencilerin talepleri göz önünde bulundurulmalıdır. YÖK’te alınan kararlar öğrencilere tepeden inme bir şekilde dayatılmamalıdır. Uygulamada olan ALES derhal ama derhal kaldırılmalıdır. Belki en önemlisi mezun olduğunuzda karşılaşacağınız en büyük sorun açık öğretimlilere verilen formasyon derhal kaldırılmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler