Öğrenciler Akılcı İlaç Kullanımı İçin Bilinçlendiriliyor

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Evsel Atık İlaçların Bertaraf Edilmesi" Projesi kapsamında Gaziantep genelinde bulunan okullarda öğrenciler akılcı ilaç kullanımı konusunda bilinçlendiriliyor Okullardaki öğrenci ve velilerin ilac

Öğrenciler Akılcı İlaç Kullanımı İçin Bilinçlendiriliyor

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Evsel Atık İlaçların Bertaraf Edilmesi" Projesi kapsamında Gaziantep genelinde bulunan okullarda öğrenciler akılcı ilaç kullanımı konusunda bilinçlendiriliyor

Okullardaki öğrenci ve velilerin ilacı akılcı ve doğru kullanımı, kullanılmayan ilaçların geri dönüşümü konusunda bilinç oluşturulması amacıyla eğitimler veriliyor. Eğitimlerin ilki 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Öğrenci, öğretmen ve velilerin katıldığı eğitimde konuşan Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, evlerde kullanılmayan ilaçların geri dönüşü çok zor olabilecek riskler taşıdığını kaydetti. Eğitim çalışmaları ile amaçlanan temel hedeflerden birinin de öğrenci ve velilerinde doğru ilaç kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu belirten Sağlık Müdürü Yazı, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı, tedavi maliyetlerini ve halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorun olarak devam etmektedir. Yapılan çalışmalar ilaç tüketiminin son 10 yılda 3 kat arttığını, yine ülkemizde de sağlıkta ilaca ayrılan payın yüzde 50 oranında arttığını göstermektedir. Bakanlığımız verileri ilimizin bu konuda hiç de parlak olmayan sonuçlarını da ortaya koymaktadır. İlaca erişimin kolaylaşmasının ardından "bir gün lazım olur" düşüncesi de evlerimizde ilaç bulundurma alışkanlığımızı göstermektedir. Burada vatandaşlarımıza çok iş düşmektedir. Bu konuda hassasiyet bekliyor, ilacı akılcı kullanım konusunda hekim tavsiyelerinin dışına çıkılmamasını özellikle rica ediyoruz" dedi.

Konuşma sonrasında öğrencilere"Çok İlaç Değil, Doğru İlaç İyileştirir" yazılı rozet ve magnetler dağıtılarak velilerin getirdiği kullanılmayan miadı dolmuş ilaçlar Atık İlaç Kutusu'na atıldı.

Öğrenciler Akılcı İlaç Kullanımı İçin Bilinçlendiriliyor

Öğrenciler Akılcı İlaç Kullanımı İçin Bilinçlendiriliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam