Of'ta 212 yetim çocuk eğlendirildi

Trabzon'un Of İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, başlattığı proje çerçevesinde ilçede 212 yetim ve öksüz çocuğu Trabzon'un en gözde mekanlarından Forum Alış Veriş Merkezi'ne götürerek gönüllerince eğlenmelerini sağladı.Of ilçesine yaklaşık 2 yıl önce atanan ve

Of'ta 212 yetim çocuk eğlendirildi

Trabzon'un Of İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, başlattığı proje çerçevesinde ilçede 212 yetim ve öksüz çocuğu Trabzon'un en gözde mekanlarından Forum Alış Veriş Merkezi'ne götürerek gönüllerince eğlenmelerini sağladı.

Of ilçesine yaklaşık 2 yıl önce atanan ve ilk olarak yetim ve öksüzlere mektup projesini başlatan kaymakam Sonel, ilçe genelinde tespit ettirdiği 212 yetim ve öksüz çocuğa mektup göndererek isteklerini sormuştu. Mektupta yetim ve öksüz çocuklara "Annen ya da baban hayatta olsaydı anne ve babandan almasını istediğin şey ne olurdu ?" gibi sorular yönelterek çocukların isteklerini öğrenen kaymakam Sonel, daha sonra bu çocukların bilgisayar, bisiklet, barınma yardımı, giysi, oyuncak, kırtasiye gibi isteklerini devlet-vatandaş işbirliği ile yerine getirilmişti.

Kaymakam Sonel, söz konusu proje çerçevesinde 212 çocuğu Forum Alış Veriş Merkezi'ne de götürerek gönüllerince eğlenmelerini sağladı. Alışveriş merkezinde sinemaya giden, oyun salonlarında çeşitli oyunlar oynayan ve hamburger yiyen çocuklar, buz pistinde de kayma şansını yakaladı.

Çocukların bazıları hayatlarında ilk kez böylesine büyük bir alış veriş merkezine gittiklerini belirtirken bazıları da sinema ile ilk kez tanıştığını söyledi. Kaymakam Sonel , amaçlarının çocukların, çocukluklarını doya doya yaşamalarına katkıda bulunmak olduğunu belirterek "Devletimizin sıcaklığını ve şevkatini her daim çocuklarımıza göstermeye çalıştık. Devlet olarak yol yaparız, bina yaparız ancak en uzak köy yada mezradaki yetim ve öksüzleri unutur onlara sahip çıkmazsak yapılan işin hiç bir önemi olmaz. Yetim ve öksüzü sevindirmek, engellilere sahip çıkmak, kimsesizlerin ve özelliklede yaşlıların gönlüne girmek çok önemlidir. Bu çocuklarımıza 2 yıl önce birer mektup yazarak isteklerini öğrenmiştik. Bazıları bilgisayar, bisiklet, gibi isteklerde bulunurken bu isteklerini yerine getirmiştik. İki yıldır da kayıt altına aldığımız yetim ve öksüz çocuklarımızı boş bırakmadık. Zaman zaman evlerini ziyaret ederek eğitimlerine destek verdik. Hatta üniversiteyi kazanan çocuklarımız bile oldu. Bu hafta sonu çocuklarımızı böyle bir alış veriş merkezine getirerek burada sinemaya gittiler, buz üzerinde kaydılar, yemeklerini yediler. Çocuklarımız, çocukluklarını yaşasın istedik. Emeği geçen başta hayırsever vatandaşlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler