Of TSO belgelendirme yetkisi aldı!

Of Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) AŞ'den başta inşaat, metal ve asansör olmak üzere toplam 12 sektörde sınav ve belgelendirme yetkisi a

Of TSO belgelendirme yetkisi aldı!
Of Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) AŞ'den başta inşaat, metal ve asansör olmak üzere toplam 12 sektörde sınav ve belgelendirme yetkisi aldığı bildirildi.
 
Of TSO Başkanı Erdal Saral, yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde eğitim ve belgelendirme yapmak üzere Mesleki Yeterlilik Kurumu'na bağlı MEYBEM AŞ'yi faaliyete geçirdiğini belirterek, "Biz de Of Ticaret ve Sanayi Odası olarak MEYBEM'den toplam 12 dalda sınav ve belgelendirme yetkisi aldık. MEYBEM AŞ ve odamız işbirliğiyle ilçemizde gerçekleştireceğimiz sınavlarda başarılı olanlar, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacak" dedi.
 
Saral, 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almalarının zorunlu hale getirildiğini ifade ederek, "İlk etapta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015'e 1 sayılı tebliğ ekinde yer alan 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde, mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişilerin çalıştırılması halinde Mayıs 2016'dan sonra idari para cezası uygulanmaya başlanacaktır" diye konuştu.
 
Sınavların yerel bazda il ve ilçelerde gerçekleştirileceği, belgelendirme taleplerinin ise OF TSO tarafından alınacağı bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler