O ilde gösteri yasağı kaldırıldı

Gösteri ve açık hava toplantılarının yasaklandığı Hakkari'de valilikten yapılan açıklama ile bu yasaklar kaldırıldı. Hakkari'de açık hava toplantısı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili yasak bugün kaldırıldı.   Hakkari Valiliği, milletvekili dokunulmazlıkla

O ilde gösteri yasağı kaldırıldı

Gösteri ve açık hava toplantılarının yasaklandığı Hakkari'de valilikten yapılan açıklama ile bu yasaklar kaldırıldı.

Hakkari'de açık hava toplantısı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili yasak bugün kaldırıldı.
 
Hakkari Valiliği, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişiklik teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinden sonra bölücü terör örgütü yandaşları tarafından düzenlenecek kanunsuz ve şiddet içeren eylemlere karşı yasak getirildiği ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi:
 
"İlimiz genelinde kamu düzeninin bozulmasına yol açabilecek eylem ve etkinlik beklentisinin ortadan kalktığı değerlendirildiğinden, Anayasamızın 34. maddesinde, kamu düzeni ve güvenliği şartları dışında Anayasal güvenceye alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının serbest bırakılması ve ilimizin tamamında 25.05.2016 tarihinden itibaren uygulanan yasak 05.06.2016 tarihinde kaldırılmıştır." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler