O iki sanığa 33 - 43 yıl hapis

 Samsun'da ilköğretim okuluna giden 3 kız çocuğunu para verip kandırarak evlerine götürdükleri ve burada taciz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan biri eski öğretmen 2 sanığa ceza yağdı.  Mahkeme, 'cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlar

O iki sanığa 33 - 43 yıl hapis

 

Samsun'da ilköğretim okuluna giden 3 kız çocuğunu para verip kandırarak evlerine götürdükleri ve burada taciz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan biri eski öğretmen 2 sanığa ceza yağdı. 
 
Mahkeme, 'cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından yargılanan öğretmen 46 yaşındaki Celal Göksel'e 33 yıl 4 ay, 70 yaşındaki Hasan Balcı'ya ise 43 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 
 
İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde 2007 yılında meydana gelen olayda, ailesiyle birlikte oturan ve olay tarihinde 13 yaşında olan E.D. ve 22 yaşındaki ablası D.D. arkadaşlarına gittiklerini söyleyerek evden ayrıldı. Ancak iki kardeşin eve dönmemesi üzerine aile durumu polise bildirdi. Yapılan araştırma sonucunda polis iki kız kardeşi Aydın'da bularak ailelerine teslim etti. D.D. kardeşiyle birlikte Aydın'da bulunan sevgilisinin yanına gittiklerini söyledi. Ancak maddi durumları iyi olmayan aile, yol parasını nereden bulduklarını öğrenmek için kızlarını sıkıştırdı. Bunun üzerine E.D. parayı aynı mahallede tek başına yaşayan ve 6 aydır kendisini taciz ettiğini ileri sürdüğü Hasan Balcı'dan aldığını ve onun evinde bir akşam kaldıklarını söyledi. Ailenin şikayeti üzerine E.D. ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 
 
TACİZ NEDENİYLE ÖĞRETMENLİKTEN ATILMIŞ
 
Burada başına gelenleri anlatan ilköğretim okulu öğrencisi E.D., Hasan Balcı ve arkadaşı taciz suçlamasıyla 2002 yılında öğretmenlikten atılan Celal Göksel'in, kendisini ve aynı yaştaki kız arkadaşları A.K. ile N.B.'yi evlerine götürdüklerini, burada taciz ettiklerini söyledi. Bunun üzerine polis iki kızın da ifadesini aldıktan sonra Balcı ile Göksel'i gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan iki sanık tutuklandı.
 
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan son duruşmada Cumhuriyet Savcısı, her iki sanığında olay tarihinde yaşları 15'ten küçük olan kız çocuklarını taciz ettiklerini ve cinsel amaçlı olarak alıkoyduklarını belirterek cezalandırılmalarını talep etti.
 
'İFTİRA' DEDİLER
 
Duruşmaya katılan sanıklardan Celal Göksel, kız çocuklarının kendilerine iftira attığını ileri sürerek, "İki kardeşi evden kaçtıkları için evimde misafir ettim. Elimi bile sürmedim. Diğer çocukları ise kızlarımız gibi görüyorduk. Fakir fukara oldukları için ben de, arkadaşım da onlara okul harçlığı veriyorduk. Ailelerinden korktukları için bize iftira atıyorlar" dedi. Hasan Balcı da arkadaşının savunmalarına katılarak suçlamaları kabul etmeyip beraatlerini istedi. Daha önceki duruşmaya katılan 3 kız çocuğu ise sanıklardan şikayetçi olmuş ve her iki sanığın göğüslerini ve bacaklarını elledikleri söylemişti.
 
Mahkeme heyeti sanıklardan Celal Göksel'e 2 kız çocuğunu hürriyetinden yoksun bırakma ve cinsel istismar suçlarından 33 yıl 4 ay, Hasan Balcı'ya da 3 kız çocuğuna karşı işlediği suçlardan dolayı 43 yıl 4 ay hapis cezası verdi. 
 
ÖNCEDEN DE YAPMIŞLAR
 
Celal Göksel'in Türkçe öğretmeni olarak görev yaptığı sırada 2002 yılında 13 yaşında olan kız öğrencisi L.D. ile deniz kenarında otomobilin içinde uygunsuz vaziyette yakalanıp öğretmenlikten atıldığı, Hasan Balcı'nın ise yine kız çocuklarını taciz etmekten sabıkası bulunduğu ortaya çıktı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam