O dünyanın en yaşlı kadını!

Rekortmen nine, Karakalpakistan Özerk Bölgesi’nin başkenti Nukus'a bağlı Turtkul ilçesinde yaşıyor. 1 Temmuz 1880 doğumlu Karakalpak asıllı yaşlı nine, yaşadığı ilçe için de adeta gurur kaynağı. Yaş gününü yakınları ve ilçe idarecileriyle birlikte kutlaya

O dünyanın en yaşlı kadını!

Rekortmen nine, Karakalpakistan Özerk Bölgesi’nin başkenti Nukus'a bağlı Turtkul ilçesinde yaşıyor. 1 Temmuz 1880 doğumlu Karakalpak asıllı yaşlı nine, yaşadığı ilçe için de adeta gurur kaynağı. Yaş gününü yakınları ve ilçe idarecileriyle birlikte kutlayan Yusupova, dünyada hayatta olan ve bilinen en yaşlı insan olarak kayıtlara geçti. Yusupova nine, bu uzun ömrüyle herkesi imrendiriyor. Yanına gelen insanlar, yaşlı nineden uzun yaşamanın sırlarını öğrenmeye çalışıyor.

Ninenin yakınları da onunla yakından ilgileniyor. Tek tepkileri, yaşlı ninenin şimdiye kadar Guinness Rekorlar Kitabı’na alınmamış olması. İlçe idarecileri, Yusupova'nın sağlığını görevlendirdikleri doktorlarla sık sık kontrol ettiriyor. Yusupova, yaşının ilerlemesine bağlı olarak oluşan bünye zayıflığı sebebiyle ayakta durmakta zorlanıyor. Evinde ya uzanıyor ya da oturuyor. Hafızası hala yerinde olan ninenin bir diğer sorunu ise ağzında dişlerinin olmaması. Bu yüzden yemek tercihi sulu yemeklerden yana oluyor.

Şimdilik ciddi bir sağlık sorunu bulunmayan yaşlı nine, yakınlarının yanında mütevazi bir evde hayatını sürdürüyor. İşitme zorluğu yaşayan Yusupova'nın görme konusunda ise ciddi bir sıkıntısı bulunmuyor.

17 yaşında evlenen, biri erkek biri de kız olmak üzere iki çocuk annesi olan Yusupova, 1940’ta kocasını, ardından da oğlunu kaybetmiş. Kızı ise hala sağ. Yusupova’nın kızı ve oğlundan gelen kalabalık bir torun şeceresi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler