O damlar yüzünden limana giremiyoruz!

Çarşıbaşı’nda Balıkçılık Sektörü ve Balıkçılığın Tarihçesi adlı kitabın tanıtımında ortaya çok vahim bir tespit çıktı.Trabzon’da limanlara karayolları tarafından yapılan ve ‘kayıkhane’ değil ‘keyifhane’ oldu denilerek eleştirilen kahverengi renkli balıkçı

O damlar  yüzünden limana giremiyoruz!

Çarşıbaşı’nda Balıkçılık Sektörü ve Balıkçılığın Tarihçesi adlı kitabın tanıtımında ortaya çok vahim bir tespit çıktı.

Trabzon’da limanlara karayolları tarafından yapılan ve ‘kayıkhane’ değil ‘keyifhane’ oldu denilerek eleştirilen kahverengi renkli balıkçı damlarının hamsi ve daha büyük balıklar için denize açılan balıkçı teknelerinin limana girmesine engel olduğu ileri sürüldü.

Kitabın tanıtımında konuşan ve kitabı hazırlayanlardan biri olan 30 yıllık kaptanlardan Mahmut Ertuğral, “Ben balıkçılığa başladığım yıllarda bir kaç gemi Faroz ve Forum AVM’nin karşısındaki limana aynı anda girebiliyorduk. Şimdi giremiyoruz. Akçaabat İlçesi’ndeki de darlandıkça darlaştı. Şimdi sadece buralara ancak bir tane gemi girebiliyor. Sadece Çarşıbaşı’na ve Yoroz’a yapılmadı bu damlardan. Zaten ancak 3-4 gemi o rıhtıma aynı anda bağlanabiliyoruz. Bunu bozmadan dam projesi yapılmasını istedik çalışmalar sürüyor” dedi.

11840658_1007262116034935_1922730443_o.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam