''O artık bizim evladımız''

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ceyhan ilçesinde karakola sığınan ve vücudunda darp izleri tespit edilen 6 yaşındaki çocuk ile ilgili, ''Ali'nin gece yarısı bir polis memuru tarafından bulunmuş olmasına şükrediyorum. Ali artık bizim evladı

''O artık bizim evladımız''

 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ceyhan ilçesinde karakola sığınan ve vücudunda darp izleri tespit edilen 6 yaşındaki çocuk ile ilgili, ''Ali'nin gece yarısı bir polis memuru tarafından bulunmuş olmasına şükrediyorum. Ali artık bizim evladımız. Biz Ali'nin bundan sonra sürecinde bütün şefkat elimizle yanında olacağız'' dedi.

Şahin, Adana Ceyhan'da karakola sığınan ve vücudunda darp izleri olduğu tespit edilen 6 yaşındaki Ali'nin koruma altına alındığı Sevgi Evlerini ziyaret etti.

Burada küçük çocuk ve annesi ile görüşen Şahin, şöyle konuştu:

''Burada aslında ailenin yaşadığı yüksek bir risk var. Ali'nin gece yarısı bir polis memuru tarafından bulunmuş olmasına şükrediyorum. Ali artık bizim evladımız. Biz Ali'nin bundan sonra sürecinde bütün şefkat elimizle yanında olacağız. Onun her türlü ihtiyacını karşılayacağız. Psikolojik tedavisini de takip edeceğiz. Annenin de bizdeki izlenimi, hızlı bir şekilde psikolojik tedaviye ihtiyacı var. Hem bedensel olarak hem ruhsal olarak bir çöküntü içerisinde. Gerekli tedaviyi takip edeceğiz.''

Şahin, Adana Ceyhan'da karakola sığınan ve vücudunda darp izleri olduğu tespit edilen 6 yaşındaki Ali'nin koruma altına alındığı Sevgi Evleri'ni ziyaret etti.

Küçük çocuğun yaşadığı olayın birebir takipçisi olacaklarının altını çizen Şahin, ortada parçalanmış, şiddeti görmüş ve şiddet uygulamaya meyilli bir aile yapısı olduğunu söyledi.

Şahin, bu tarz konularda çok hassas olduklarını belirterek, ''Ali artık bizim evladımız. Yeni Ali'lerin yaşanmaması için toplumsal duyarlılığa davet ediyoruz'' dedi.

Koruyucu ve önleyici tedbirler

Şahin, Bakanlık olarak koruyucu, önleyici tedbirleri daha güçlü hayata geçirmeleri gerektiğini ifade ederek, hükümet programına konulan ''Aile Sosyal Destek Uzmanlığı'' sisteminin bugün Ali özelinden ne kadar önemli olduğunu gördüklerini kaydetti.

Bu uygulamayla ilgili pilot bölge olan Kırıkkale ve Karabük'te iki ayrı model üzerinde çalıştıklarını anlatan Şahin, ''Her ailenin nasıl bir aile hekimi varsa, bir Aile Sosyal Destek Uzmanı olduğu zaman, tesadüfen gece saat 2'de bir polis memurunun inisiyatifiyle süreci yönetmemiş olacağız. İşin başında sosyal devlet olarak koruyucu, önleyici tedbirlerini almış ve bütün ailelerin risk faktörlerini çıkarmış ve buna göre gerekli bütün tedbirlerini almış yeni bir yapının çalışmasını devam ettiriyoruz'' dedi.

Şahin, bu sistem tamamlandığı zaman bugün yaşanan birçok sorunu çözecek temel politikayı oluşturmuş olacaklarını kaydetti.

Kamuoyundan da toplumsal bilinç ve şefkatin yükseltilmesi gerektiğini kaydeden Şahin, toplumdan bu tarz olaylara karşı daha çok hassasiyet beklediklerini söyledi.

Herkesin çevresine daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Şahin, şöyle devam etti:

''Ali gibi olan çocukların komşularından, tesadüflerle değil daha bilinçli olarak süreci takip etmelerini, bir kardeşleri olarak onlardan istirham ediyorum. Biz devlet olarak görevlerimizin farkındayız, kamu olarak yapılması gereken her şeyin farkındayız. Son 10 yılda bütçesini 10 kat artışmış, sosyal politikaları güçlendirmiş bir Bakanlığız. Ama yönetim ve organizasyon anlamında da kendimizi yeniden yapılandırıyoruz. Kalite bazlı, insan ve çocuk merkezli yönetim anlayışımızı güçlendiriyoruz. Ali üzerinden topluma şu mesajı veriyoruz, her çocuk bizim için önemlidir, kıymetlidir. Güçlü toplum olabilmenin yolu her bir bireyi güçlendirmeden geçer. O nedenle bütün toplumun desteğine ihtiyacımız var.''

Şahin bir soru üzerine, ailelerin bilinçlenmesi için çalıştıklarına, buna rağmen istismara devam eden ailelerin karşısında olduklarını ve gerekli cezanın uygulanması gerektiğini düşündüklerini belirterek, bu tarz olaylarda hukuki ve idari süreci çocuklar lehine kullanarak takip edeceklerini söyledi.

Şahin, ''Ali olayında sorumlu tespit edildi mi?'' şeklindeki soru üzerine, ortada cehalet, bilgisizlik, ekonomik sorunlar, parçalanmış aile gibi durumlar olduğunu belirterek, ''Artık Ali için yeni bir dönemin başladığını düşünüyorum'' diye yanıtladı.

Şahin'e ziyaretinde AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Vali Hüseyin Avni Coş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner ile diğer ilgililer eşlik etti.

Bakan Şahin, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kobaner'in vefat eden annesi Elife Zuhal Çalık için kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Aile kapı kapı gezilerek bulundu

Bu arada Ceyhan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerinin küçük çocuğun annesini bulmak için yoğun çaba sarf ettikleri belirlendi.

Sokak sokak gezerek vatandaşlara çocuğun fotoğrafını göstererek aileye ulaşmaya çalışan ekiplerin, bu yöntemle anne H.E'ye (42) ulaştıkları kaydedildi.

Küçük çocuğun H.E'nin nikahsız birlikteliğinden olduğu ve kadının o kişiden ayrıldığı öğrenildi. H.E'nin şu an da başka bir kişiyle nikahsız yaşadığı bildirildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler