Nusaybin'de 10 çocuk gözaltına alındı

  MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde okul camını kırıp, taşlarla yolu kapatıp, polislere hivai fişek ve motoloflarla saldıran çocuklara polis müdahale ederek 10 kişiyi gözaltına aldı.  Nusaybin Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Koray, yaptığı anonslarda çocukları k

Nusaybin'de 10 çocuk gözaltına alındı

 

 
MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde okul camını kırıp, taşlarla yolu kapatıp, polislere hivai fişek ve motoloflarla saldıran çocuklara polis müdahale ederek 10 kişiyi gözaltına aldı. 
 
Nusaybin Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Koray, yaptığı anonslarda çocukları kimlerin yönlendirdiğini bildiklerini belirterek, "Aileler lütfen bu çocukların içinde çocuklarınız varsa çocuklarınızı alın
 
. Bu çocukların geleceğini lütfen düşünün, yaptığınız bu faaliyetler size ve çevrenize zarar getiriyor"Nusaybin'in Abdulkadir Paşa Mahallesi Şirin Bulvarı üzerinde toplanan çocuğunluğu çocuklardan oluşan bir grup, taşlarla yolu kapattı. Göstericiler daha sonra Atatürk Lisesi'nin camlarını kırıp, nöbetci kulubesine zarar verdi. Gösterici çocuklar gelen polis ekiplerine de havai fişek, taş ve molotofla saldırdı. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve gaz bombası kullararak dağıtmaya çalıştı.Çocukların dağılmaması üzerine Nusaybin İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Koray, anons yaparak göstericileri dağılmaları konusunda uyardı. Koray, göstericilere zırhlı polis aracından şöyle seslendi:
 
"Lastik yakan ve taş atan çocuklara sesleniyorum. Çocuklar, atığınız taşlar bizim araçlara zarar vermez, elinizde molotof var biliyorum, hakkınızda kanuni işlem yapılıyor. Sivil araçlar zarar görüyor. Aileler lütfen bu çocukların içinde çocuklarınız varsa çocuklarınızı alın. Bu çocukların geleceğini lütfen düşünün, yaptığınız bu faaliyetler size ve çevrenize zarar getiriyor. Yasadışı faaliyetlerde bulunduğunuz sürece burada bulunacağız ve gerekirse sizleri teker teker evlerinizden toplayacağız. Sizleri kimin yönlendirdiğini biliyoruz. 3-5 çocuksunuz lütfen evinize gidin"
 
Göstericilerin dağılmaması üzerine müdahale eden polis aralarında çocuklarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. Ara sokaklara kaçan diğer göstericilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler