Nurettin Tarakçıoğlu güven tazeledi

Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Nurettin Tarakçıoğlu tekrar seçildi. Birliğin seçimli olağan genel kurul toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapıldı. Tarakçıoğlu tek aday olarak girdiği seçimde

Nurettin Tarakçıoğlu güven tazeledi
Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Nurettin Tarakçıoğlu tekrar seçildi. Birliğin seçimli olağan genel kurul toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapıldı. Tarakçıoğlu tek aday olarak girdiği seçimde güven tazelerken yönetim kurulunda üç değişikliğe gitti.
 
Genel kurulda konuşan Tarakçıoğlu, dört yıllık dönemde ihracatlarının 338 milyon dolardan 495 milyon dolara çıktığını, bu başarı çizgisini önümüzdeki dört yıllık dönemde de sürdürmek için çalışacaklarını söyledi. Yeni dönemde mobilya sektörünün öne çıkacağına ilişkin emareler görüldüğünü belirterek, “Mobilya sektörünün potansiyelinin farkındayız. Mobilya sektörümüzün yüksek üretim potansiyelinin ihracata yansıması için yoğun çaba sarf etmeyi amaçlıyoruz. Türkiye’deki dört birlik, bu konuda en verimli bir şekilde çalışma içerisinde olacağız.” dedi. Kâğıt ve ambalaj sektörünün hammadde ve enerji maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle bazı pazarlarda rekabetçiliğinin olumsuz etkilendiğini dile getiren Tarakçıoğlu, maliyetlerin rekabetçi düzeylere çekilmesi gerektiğini, bu sektörlerin desteğe ve motivasyona ihtiyacı olduğunu düşündüklerini ifade etti. Odun dışı orman ürünlerinde Türkiye’nin çok geniş bir çeşitliliğe sahip olduğunu da kaydeden Nurettin Tarakçıoğlu, şöyle devam etti: “Bu ürünleri ekonomiye ve ihracata kazandırma çabası içerisinde olacağız. Mevcut ürünlerimizin üretim miktarlarının ve kalitelerinin arttırılması yönündeki faaliyetlerimiz de devam edecek. İhracatta başarılarımızın devamı için istikrarlı kur ve faiz politikalarının yanısıra rekabetçi işçilik ve enerji maliyetlerinin olduğu ortamların sağlanması şarttır.”
 
Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanlığı’na, Tarakçıoğlu’nun temsilcisi olduğu Defne Dış Ticaret ve Tarım Ürünleri A.Ş. seçilirken yönetim kurulu şu firmalardan oluştu: Alfemo Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ar-Tu Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Galeri Fatih Koltuk Mob. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti., Timtaş Tarım İlaç ve Mahs. Tic. A.Ş., Türer Tarım ve Orman Ür. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti., Ürün Tarım Ür. İth. İhr. Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti., Kütaş Tarım Ürünleri Dış Tic. Ve San. A.Ş., Adas Dayanıklı Tük. Malları Üretim ve Paz. A.Ş., Form Koruyucu Amb. San. ve Tic. Ltd. Şti. Denetim kuruluna ise FY Mobilya Dekorasyon San. ve Tic. Ltd. Şti., Doremi Mobilya San. ve Tic. Ltd.Şti. ve Belmar Dış Ticaret A.Ş. girdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam