Nüfus'tan baba uyarısı!

 Boşanan çiftlerin problemi 'soyadı' konusunda mahkeme kararları nüfus müdürlüklerini harekete geçirdi.Uyarı yazısında Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın aldığı kararlara dikkat çekilerek Pendik 1. Aile Mahkemesi'nin gördüğü davaya da işaret edildi.  MAHKEM

Nüfus'tan    baba uyarısı!

 Boşanan çiftlerin problemi 'soyadı' konusunda mahkeme kararları nüfus müdürlüklerini harekete geçirdi.

Uyarı yazısında Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın aldığı kararlara dikkat çekilerek Pendik 1. Aile Mahkemesi'nin gördüğü davaya da işaret edildi.

 

 

MAHKEMEYE DAVA AÇIN

Boşanma sonucu velayet hakkı kendisine verilen annenin, çocuklarına soyadını verme taleplerine karşı bazı nüfus müdürlüklerinin 'Mahkemeye dava açın' diyerek kişileri yönlendirdiği hatırlatıldı. Yüksek mahkemelerin 'Evli değilse ananın...' ibaresini anayasaya aykırı bularak iptal ettiği vurgulandı.

 

 

ERGİN OLANA DEK

 Uyarıda, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin 2002'de aldığı karara da dikkat çekildi. Bu kararda 'Çocuk ergin olana kadar baba soyadını taşımaya devam edeceğinde

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam