Navigasyona güvendi...

 Belçika’da geçtiğimiz hafta eşine nadir rastlanan bir olay yaşandı. Fransa sınırındaki Erquelinnes kasabasında yaşayan Sabine Moreau adındaki kadın, yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Brüksel’e gitmek isterken, kendisini bin 500 kilometre ötedeki Hırvatis

Navigasyona güvendi...

 Belçika’da geçtiğimiz hafta eşine nadir rastlanan bir olay yaşandı. Fransa sınırındaki Erquelinnes kasabasında yaşayan Sabine Moreau adındaki kadın, yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Brüksel’e gitmek isterken, kendisini bin 500 kilometre ötedeki Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de buldu.

Onca yolu aracındaki GPS cihazına güvenerek giden kadın sürücü, ancak ‘Zagreb’ tabelasınıgörünce yanlış yolda olduğunun farkına varmış.

İnanılması hadise geçtiğimiz hafta Cumartesi günü arkadaşını istasyondan almak için Sabine Moreau’nun Brüksel’e yola çıkmasıyla başladı. ‘‘Brüksel’in Nord (Kuzey) tren istasyonunda arkadaşımı almak için arabamla yola çıktım. Aracımdaki navigasyon cihazına adresi girdim. Ve GPS’in yönlendirmelerini dikkate alarak sürmeye başladım. Navigasyonum arada sinyal kaybediyordu, fakat sonra yeniden toparlıyordu. Ne olduğunu hiç anlamadım.’’ şeklinde konuşan Belçikalı kadın, yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan Brüksel’e bir türlü ulaşamamasına anlam verememiş. Saatlerce direksiyon arkasında araç kullanan Moreau, ‘‘Farklı dilde tabelalar görmeye başladım. Önce Fransızca, sonra Almanca. Fakat bunlar benim yanlış gittiğime dair hiç şüphelenmeme neden olmadı. Ta ki, birden ‘Zagreb’ tabelasını görene kadar. O zaman anladım ki Belçika’da değilim.’’ dedi. İki kez yakıt almak zorunda kalan kadın sürücü, birkaç saat parkaçekerek uyumayı da ihmal etmemiş.

İstasyonda kimsenin karşılamaya gelmemesi üzerine kendi imkânlarıyla Erquelinnes’e giden Sabine Moreau’nun arkadaşı durumu kadının oğluna haber veriyor.  Moreau , Brüksel yerine Zagreb’de olduğunu anlamasının ardından aynı yoldan iki gün sonra tekrar Belçika’ya döndü. Oğlu tarafından tek başına bir daha araba kullanmasına izin verilmeyen kadın ‘‘Benim de tuhafıma gitti, ama ben sadece GPS’in verdiği direktifleri takip etmeye çalıştım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam