NATO'dan jet yakıtı çaldılar

 BURSA’nın Karacabey İlçesi yakınlarından geçen NATO petrol boru hattına vana takarak jet yakıtı çalan 3 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.Operasyonda, hattan çalınan 10 ton jet yakıtı da ele geçirdildi.Karacabey'den geçen NATO pe

NATO'dan jet yakıtı çaldılar

 

BURSA’nın Karacabey İlçesi yakınlarından geçen NATO petrol boru hattına vana takarak jet yakıtı çalan 3 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

Operasyonda, hattan çalınan 10 ton jet yakıtı da ele geçirdildi.

Karacabey'den geçen NATO petrol boru hattındaki basınçta düşme nedeniyle soruşturma başlatıldı. Hattan yakıt çalınabileceği ihtimali üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Bursa İl Jandarma Komutanlığınca eş zamanlı operasyon başlatıldı. Olay yerine çok yakın iki şüpheli otomobil durdurularak kontrol edildi ve içindeki 3 kişi gözaltına alındı. Petrol boru hattına yakın olan kesimde yapılan kontrolde ise park halinde bırakılmış ve üzeri branda ile kapatılarak gizlenmiş kamyon üzerindeki tankta 10 ton işlenmemiş jet yakıtı ele geçirildi.

 

Yakıtın yüklendiği yerin belirlenmesi amacıyla boru hattında yapılan kontrolde, tarla içerisinden geçen toprağa gömülü NATO petrol boru hattının kazılarak bulunduğu ve vana takılarak buradan tankere yükleme yapıldığı belirlendi.

 

Şüphelilerin sorgusu ve olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam