Nasıl bir annesiniz?

Hangi annelik modeline yatkın olduğunuza dair analiz.İşte o yazı... Hepimiz başkayız. Her birimiz bambaşka. Doğal olarak çocuklarımız da... Ortak noktamız çocuklarımıza olan aşkımız. Peki hemen şimdi nasıl birer anne olduğumuzu itiraf etmeye var mısınız? 

Nasıl bir annesiniz?

Hangi annelik modeline yatkın olduğunuza dair analiz.

İşte o yazı...
 
Hepimiz başkayız. Her birimiz bambaşka. Doğal olarak çocuklarımız da... Ortak noktamız çocuklarımıza olan aşkımız. Peki hemen şimdi nasıl birer anne olduğumuzu itiraf etmeye var mısınız?
 
Pimpirik Anne
 
Çevresi için iç bayıcı, evladı için fazla dikkate alınmayan bir anne tipidir. Çocuk büyüyüp annesini tanıdıkça lüzumsuz evhamlarının, endişelerinin yersiz olduğunu anlayacağından ona "tamam, tamam" demekle geçiştirir. Bu anneler, yeni doğum yaptıklarında pimpirikliğin zirvesinde olurlar. Bebek büyüdükçe biraz rahatlasalar da yürüme faslı başlayınca yine tepeye vururlar. Ellerinde olsa çocuklarını cam fanus içinde yetiştirebilirler. Kazara çocuğunun yanında hapşırırsanız, yandınız. Size bir şey demese de bir hafta uyku uyuyamaz, ya çocuğum mikrop kaptıysa diye... Çocuk büyütürken biraz evhamlı olmak doğru ve yararlıdır ama bunlarınki o kadar aşırıdır ki siz diğer anneler olarak onların yanında göz göze gelir, susarsınız.
 
devamı için tıklayınız
 
Hızlı Anne
 
Sabah kalktığı andan itibaren koşmaya başlar. Ama koşu bandında değil. Her yerde, her şeye...Yapması gereken, yetişmesi ve yetiştirmesi gereken çok şey vardır. Sabırsızlığın doruklarındadırlar. Dolayısı ile çocuklarının da kendi hızına yetişmesini isterler. Zaman kavramı oluşmayan çocukla bunun ne kadar zor olduğunu tahmin edebilirsiniz. Dolayısı ile en çok kullandıkları laflar "hadi" ve "çabuk" dur. Akşamları haşatları çıksa bile aynı hızla koşturmacaya devam ederler. Bunlar aynı zamanda sosyal yaşamına da aynı gazla devam ederler, en azından etmeye çalışırlar. En iyi becerdikleri şeylerden biri aynı anda iki işi yapmaktır. İşler ne olursa olsun!!!
 
Aşırı Sakin Anne

Gamsız, tasasız, son derece mülayim... Çocuk da şuralarda bir yerlerdeydi ama nerde? Odasında falan oynuyordur. Belki çocuk o aralar komodinin tepesine çıkmıştır ama olsun, ineeer! Düşse de normal; düşe kalka büyür çocuk. İşte son derece sakin bir anne türü. Onların gözünde her şey normaldir. Hiçbir şey sorun teşkil etmez. Çocukların büyümesinde de bir sorun yoktur. Kolay kolay doktora gitmeye de gerek olmaz. Bu tip anneler için sorun ne olabilir diye merak ediyorsanız bunu henüz biz de bulamadık deriz. Bu sınıfa giren annelerin başka bir türü de eylem olarak ağır olmaları. O zaman da  hareket edene kadar geç kalmış olurlar. 

Babaya Takık Anne

İleride sorunlu çocuklar yetişmesine sebep olan anne türlerinden biridir. Bu sorunlu çocuklar hayatın genelinde başarılı olsalar bile eşleri için sorun çıkaracaklardır! Bu anneler kocalarına aşık tiplerdir. Kocalarıyla araları iyi ise keyifleri yerindedir. Araları kötü ise dünya yıkılsa umurlarında olmaz. Çocukları da orada burada evin içinde bir yerlerde kendi kendilerine büyür dururlar.  Bu kadınlar kocalarından hayır görmedikleri durumlarda bütün beklentilerini çocuklarına yöneltirler. Her şeyi onlardan beklerler. Çocuklarını kendi istekleri doğrultusunda büyütürler. Onlardan da hayır göremezlerse uzun bir depresyon içinde yaşarlar. 
 
devamı için tıklayınız


Anne Olduğunun Halen Farkında Olmayan (Diğer annelerden dayak yemek isteyen anne)

Onlar için hayat eskisi gibi devam ediyordur. Çocuklarına torun muhabbeti yaparlar. Yani onları belli saatlerde biraz oynamak, bir iki eylemi beraber yapmak dışında çocuklarıyla fazla bir beraberlikleri olmaz. Doğumdan önce ne ile uğraşıyorsa (iş, gezmek, eğlenmek...) aynen devam ederler. Bu tip kadınlar kocalarını da çıldırtırlar ama neye yarar! Bu şekilde yıllar geçer. Sonra çocukları koca birer insan şeklinde karşılarına çıkar. Öyle bir laf ederler ki dağıtırlar analarını! Eee, hak da etmişlerdir doğruya doğru...

Mükemmelci Anne


İşte karşısında kendinizi kötü hissedeceğiniz bir anne türü. Hele ki gerçekten becerebiliyorlarsa... Bir kere pek çok konuda pek çok şey bilirler. Özellikle çocuk yetiştirme konusunda doktordan farksızdırlar (Hem pediatrik hem pedagojik olarak). Onların karşısında kendinizi başarısız bir anne gibi hissedersiniz. Her şeye o kadar hakimdirler ki sinirinizi bozarlar. Bunların bir adım ileride olanları ev içinde olduğu kadar iş hayatında ve sosyal çevrede de hareketli ve başarılıdırlar.  Çocuklarını da küçük birer kopyaları gibi yetiştirirler doğal olarak. Onlarınkiler her zaman bakımlı, temiz pak çocuklardır. Görgü kurallarını da küçük yaştan itibaren bilir ve uygularlar. Kısacası diğer anneler açısından ağız bir karış açık bakılacak tiplerdir de çocukları ne kadar huzurludur bilinmez!!!

Takıntılı Anne


Adı üstünde her şeye takarlar. Özellikle kendi geçmişleri ile ilgili sorunları vardır. Bunun bütün sonuçlarını da çocuklarına yansıtırlar. Bazı konularda çok rahat olup, başka bir konuda son derece katı olabilirler. Bu yüzden çocuk yetiştirirken de bir takım dengesizlikler söz konusu olur. Çocuklar da serseme döner. Neyi nasıl ayarlamaları gerektiğini, ne zaman ne demeleri ya da yapmaları gerektiğini bir türlü anlayamazlar. Dolayısı ile analarından hafif tırsarlar... 

devamı için tıklayınız


Yasakçı Anne

“Eyvah, saat 12.01. Öğlen yemeği bir dakika gecikti.”... “Hayır, dün gece et yedin, bu gece sıra balıkta!”... “Bugünkü programımızı açıklıyorum: Önce piyano kursu, ardından öğle yemeği, öğleden sonra basketbol (ya da bale) kursu. Ardından anneanneyi ziyaret ve ev. Arada istersen bir bardak su içebilirsin!!!” Bu ve bunun gibi bir sürü kuralla büyütürler çocuklarını. Her şey saatle, ölçü ile yapılır. Koydukları kuralların bazıları doğru gerekli olsa da o kadar lüzumsuz kural arasında kaynar gider. Çocuklar da kafayı yer. Onları sakinleştirmeye çalıştığınızda da sizi tersleyebilir, son derece prensipsiz bir anne olduğunuzu söyler, dolayısı ile asla çocuklarınızı disipline sokamayacağınıza inanırlar. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam