Müvekkilim ablasının namusunu temizledi!

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi otogarında 7 Kasım 2011 günü Muharrem Yıldırım'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile ilgili olarak tutuklanan M.N.P.'nin yargılanmasına Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.Duruşmaya, iddianamede 'suça sürü

Müvekkilim ablasının namusunu temizledi!

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi otogarında 7 Kasım 2011 günü Muharrem Yıldırım'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile ilgili olarak tutuklanan M.N.P.'nin yargılanmasına Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, iddianamede 'suça sürüklenen çocuk' olarak belirtilen M.N.P., öldürülen Muharrem Yıldırım'ın yakınları ve iki tarafın avukatları katıldı.
 
MUHTAR: BARIŞTIRMAK İSTEDİM AMA BARIŞMADILAR
 
Kapalı oturumda görülen duruşmada, Diyarbakır'ın Kulp İlçesine bağlı İnkaya Köyü Muhtarı Mizbah Akdeniz tanık olarak dinlendi. M.N.P.'yi tanıdığını belirten Akdeniz şunları anlattı:
 
"2009 yılı Ramazan ayında jandarma komutanı, Muharrem Yıldırım ile Emetullah Polat arasında bazı olayların geçtiğini telefonla söyledi. Beni telefonla Muharrrem ile görüştürdü. Kendisini bir yere çağırarak götürüp jandarmaya teslim ettim. İki aile arasında anlaşmazlığın giderilmesi için bazı görüşmelerim oldu.
 
Ancak Polat ailesi ve özellikle M.N.P. barışmayı kabul etmediler. Ben barıştırmak istedim ama barışmadılar. Köyde Polat ailesinin Muharrem'i öldüreceklerine dair bir aile meclisi kararı aldıklarını duymadım. Ancak Muharrem öldürülünce Polat ailesi tarafından öldürüldüğünü anladık. Olaya şahit olmadım."
 
MAHKEMEYE 'İHSASI REY' SUÇLAMASI
 
Daha sonra Yıldırım ailesinin avukatı Sedat Yurttaş söz aldı. Tüm taleplerinin mahkeme tarafından reddedildiğini belirten Yurttaş şöyle dedi:
 
"Olayın başından beri soruşturmanın sağlıklı yapılmadığını ve gerçek faillerin tespit edilerek yargılanmadığını söylüyoruz. Bu konuda HSYK'ya şikayette bulunduk. Takipsizlik kararına ilişkin itirazda da bulunduk.
 
Mahkemenizde tüm esaslı taleplerimiz reddedilmesi karşısında, biz bunun bir ihsası rey olduğu kanaatindeyiz. Mahkeme heyetinizin davadan çekilmesi düşüncesindeyiz. Bu sebeple bu aşamada duruşmayı takip etmiyoruz."
 
Avukat Sedat Yurttaş konuşmasının ardından duruşmada bulunan Muharrem Yıldırım'ın kardeşleri Übeydullah Yıldırım ve Mehmet Nesim Yıldırım ile birlikte duruşma salonunu terk etti.
 
'ABLASININ NAMUSUNU TEMİZLEMİŞTİR'
 
Daha sonra söz verilen suça sürüklenen çocuk M.N.P., "Pişmanım" dedi. Ardından avukatı İsmet Milli ise savunmasında şöyle dedi:
 
"Katılanlar vekilinin savcılık ve mahkemeyi töhmet altında bırakan ifadelerini kabul etmiyoruz. Soruşturma büyük bir titizlikle yapılmıştır. Katılanlar vekili işine gelmediği için bu şekilde konuşuyor.
 
Müvekkilim ablasının namusunu temizlemiştir. Yaklaşık bir yıldır tutukludur. Tutuklama bir tedbirdir ve beklenen fayda sağlanmıştır. Mahkemenin uygun göreceği bir şekilde tahliyesini talep ediyoruz."
 
M.N.P.'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
 
'AİLE MECLİSİ KARARI' İDDİASI
 
Öldürülen Muharrem Yıldırım'ın ailesi, davanın bir önceki celsesinde gerçek katilin M.N.P. olduğuna inanmadıklarını belirterek cinayetin aile meclisi kararıyla işlendiğini öne sürdü. Yıldırım ailesinin Avukatı Sedat Yurttaş, soruşturmanın eksik yapıldığını belirterek şu iddiada bulunmuştu:
 
"Burada bir aile meclisi kararı var. Bu aile meclisi bulunmalıdır. Burada bir cinayetin sebebine dönüşme nedeni olan aile meclisi vardır. Bu aile meclisindeki kişilerin bulunması gerekir. Taleplerimiz kabul edilmediği için mahkemenin çekilmesini istedik. Bununla ilgili bir karar vermediler. Önümüzdeki günlerde bir kez daha mahkemenin çekilmesi için dilekçe vereceğiz."
 
Mahkeme davanın ilk duruşmasında tecavüze uğrayan E.D.'nin çocuğunun babasının tespit edilmesine ilişkin talebi, davaya somut bir katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddetmişti.
 
1.5 YIL SAKLANDI, ENSESİNDEN TEK KURŞUNLA VURULDU
 
Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı İnkaya Köyü'nde yaşayan 17 yaşındaki E.P. 2009 yılında hamile kalınca ailesine evli ve 1 çocuk babası olan teyzesinin oğlu Muharrem Yıldırım'ın tecavüzüne uğradığını söyledi. Töre cinayetine kurban gitmekten korkan Yıldırım ise, bebeğin kendisinden olmadığını belirterek polise sığındı.
 
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde mahkemeye çıkarılan Yıldırım, geçmişte kısa süre duygusal birliktelik yaşadığı E.P. ile cinsel ilişkiye girmediklerini söyleyerek DNA testi istedi. Bu arada koruma altına alınan E.P., 4 ay sonra bir kız bebek dünyaya getirdi. Tedbir amacıyla tutuklanan Muharrem Yıldırım'a yapılan DNA testinde bebeğinin babası olmadığı ortaya çıktı.
 
Bunun üzerine beraat eden Muharrem Yıldırım 1.5 yıl gizli bir yaşam sürdürdü. Muharrem Yıldırım gizlenmesine rağmen, 7 Kasım 2011'de Diyarbakır'ın Silvan İlçesi otogarında ensesinden tek kurşunla vurularak öldürüldü.
 
Cinayetten 6 ay sonra tecavüze uğrayan E.P.'nin 17 yaşındaki kardeşi M.N.P., Muharrem Yıldırım'ı kendisinin öldürdüğünü söyleyerek teslim oldu. İddianamede 'suça sürüklenen çocuk' olarak belirtilen M.N.P.'nin 14 yıl hapisle cezalandırılması istendi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler