Müslümanlarda Berat Sevinci

Özünde Günahlardan arınma ve Yüce Allah'ın rahmet mağfıretine ulaşma amacı taşıyan, müslümanların kutsal günlerinden Berat Kandili 23 Haziran'ı 24 Haziran'a bağlayan gece kutlanacak.Berat Nedir, Bu Gece Neden Çok Önemlidir?Berat, Arapça berae-beraet kelim

Müslümanlarda Berat  Sevinci

Özünde Günahlardan arınma ve Yüce Allah'ın rahmet mağfıretine ulaşma amacı taşıyan, müslümanların kutsal günlerinden Berat Kandili 23 Haziran'ı 24 Haziran'a bağlayan gece kutlanacak.

Berat Nedir, Bu Gece Neden Çok Önemlidir?

Berat, Arapça berae-beraet kelimesinin Türkçeleşmiş halidir. Beraet, iki şey arasında ilişki olmaması kişinin herhangi bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğün bulunmaması anlamındadır.

Istılah olarak berat ise, Allah’ın affı ve bağışlaması, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelmektedir. Beratın özünde, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşma amacı vardır.

Bu gecede Allah'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye Berat Gecesi denilmiştir. Berat gecesi hicri aylardan Şaban ayının 15. gecesidir.

Bu gecenin 5 özelliği vardır; Bu gecede önemli işlerin seçimi ve ayırımı yapılır. Bu geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı olması amacıyla Allah tarafından melekler gönderilir. Bu gece bağışlanma ve af gecesidir. Bu gecede yapılan ibadetlerin fazileti çok büyüktür. 

haber61 ailesi olarak tüm inananların Berat kandilini şimdiden kutlarız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam