'Münasip yerine koy' ödül getirdi

 Bağış, ödüle geçen yıl Brüksel’deki bir toplantıda Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener’e gösterdiği tepki nedeniyle layık görüldü. Bağış, kendisine İslam’a hakaret içeren bir karikatürü hediye etmeye çalışan Madlener’e “Onu münasip bir yeri

'Münasip yerine koy' ödül getirdi

 

Bağış, ödüle geçen yıl Brüksel’deki bir toplantıda Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener’e gösterdiği tepki nedeniyle layık görüldü. Bağış, kendisine İslam’a hakaret içeren bir karikatürü hediye etmeye çalışan Madlener’e “Onu münasip bir yerine koy” demişti. Bağış, bir yıl sonra bu kez İslam’a hakaret eden bir kitabı kendisine vermek isteyen Madlener’e “Oğlum bak git” diye seslenmişti. Bağış’a ödülünü Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, JW Marriot Otel’de düzenlenen törende verdi.
 
Bağış, törende yaptığı konuşmada, “Yurt dışında ülkemize, değerlerimize, inançlarımıza düşmanlık yapmayı maharet zannedenlere hak ettikleri cevabı verebilmemin arkasında Melih Başkanım gibi, sayın Başbakanımız gibi gerçekten örnek aldığım büyüklerimiz var” diyerek şöyle konuştu:
 
Bana verilen görev
 
“Eğer ben yabancı liderlerin önünde kem küm eden bir Başbakanın kabinesinin bakanı olsaydım, o zaman belki o cevapları vermekte biraz tedirgin davranabilirdim. Ama çok şükür gerektiğinde ‘one minute’ demeyi bilen bir Başbakan ile çalıştığım için, eğer benim değerlerime, benim inançlarıma, dil uzatanlara cevap vermesem hesaba çekileceğimi çok iyi bildiğim için bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.”
 
Ankara’nın 89. yaşının kutlandığı gece, gazeteci-yazar Selahattin Duman’ın imzasını taşıyan “Kasabadan Başkente, Başkentten Metropole Ankara” başlıklı belgesel gösterildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam