Mülteciler bot ile kaçarken görüntülendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos Adası’na kaçmaya çalışan mülteciler saniye saniye görüntülendi.İlçeye bağlı Ortakent Yahşi Mahallesi Kabakum Plajı’ndan bindikleri lastik bot ile Yunanistan’ın Kos Adası’na doğru ilerleyen mülteciler rahat tav

Mülteciler bot ile kaçarken görüntülendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos Adası’na kaçmaya çalışan mülteciler saniye saniye görüntülendi.

İlçeye bağlı Ortakent Yahşi Mahallesi Kabakum Plajı’ndan bindikleri lastik bot ile Yunanistan’ın Kos Adası’na doğru ilerleyen mülteciler rahat tavırlarıyla dikkat çekerken, 7-8 metre uzunluğundaki botta yaklaşık 50 mülteci bulunuyordu. Sabah saat 05.30 civarında yola çıkan mülteciler havanın sakin olmasını fırsat bilerek hızla Kos Adası’na doğru ilerlerken, mültecileri görüntüleyen gazeteciler konuyu 158 Sahil Güvenlik Komutanlığı hattına bildirdiler.

Ortakent Yahşi Mahallesi açıklarında bulunan Çelebi Adası’nın batısından geçerek Yunanistan’ın Kos Adası’na ilerleyen mültecilerin botuna Kos Adası’na yaklaştığı sırada bir başka lastik bot da yaklaştı. Bir süre birlikte ilerleyen iki bot yoğun nem nedeniyle gözlerden kayboldu.

Öte yandan, edinilen bilgiye göre Sahil Güvenlik ekiplerinin dün gece deniz üzerinde bot ile kaçmaya çalışan bir grup mülteciyi yakaladığı öğrenilirken, Kos Adası’na ulaşan mültecilerin de olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler