Muhtardan ‘Hane Başına 1 Tl’ Projesi

 Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 2. Anafartalar Mahallesi Muhtarı Korhan Akyüz, mahallede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak amacıyla ‘Hane Başına 1 TL’ projesini hayata geçirdi. Manisa’nın en kalabalık mahallerinden olan 2. Anafartalar Mah

Muhtardan ‘Hane Başına 1 Tl’ Projesi
 Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 2. Anafartalar Mahallesi Muhtarı Korhan Akyüz, mahallede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak amacıyla ‘Hane Başına 1 TL’ projesini hayata geçirdi. 
Manisa’nın en kalabalık mahallerinden olan 2. Anafartalar Mahallesinde örnek bir sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Mahalle muhtarı Korhan Akyüz tarafından ‘Hane Başına 1 TL’ projesi hayat geçirilerek, her evin 1 TL yardımda bulunulması amacıyla apartman girişlerine yazılı ilanlar asıldı. Proje ile mahallede tespiti yapılan ihtiyaç sahibi ailelere yardım edileceği belirtildi.
Proje hakkında bilgi veren 2. Anafartalar Mahallesi Muhtarı Korhan Akyüz, “Bağlı bulunduğum mahallenin sorunlarını çok iyi bilen biriyim. Mahalledeki büyüklerimizin tavsiyeleri üzerine böyle bir çalışma başlattık. Bizde mahalle olarak bir sosyal dayanışma örneği göstererek hane başına 1 TL yardımda bulunmaları için bir proje başlattık. Vatandaşların dikkatini çekmek için kendi hazırladığımız ilanları apartmanların giriş kapılarına yapıştırdık. Toplanacak paranın durumuna göre de erzak yardımı gerekirse maddi yardım çocuklara bayram harçlığı kıyafet gibi yardımlarda bulunacağız. Duyarlı vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Diğer mahallelere de örnek olsun istiyoruz. Amaç burada aynı havayı teneffüs ettiğimiz ailelere bir nebze olsun yardımda bulunmak” dedi.
Mahallede 14 tane yardıma muhtaç ailenin olduğunu belirten Akyüz, “Bu ailelere Ramazan ayında erzak yardımı için Şehzadeler Sosyal İşler Müdürlüğüne, Kaymakamlığa, mahallede durumu iyi olan ailelere listesini verdim her yıl düzenli olarak maddi manevi yardımlar yapılıyor. Bizde kendi aramızda mahalle olarak yardımda bulunmak istedik. Sonuçta burada mağdur olan aileleri en yakın tanıyan biziz. Bu işe 1 TL yardımda bulunmaları için başladık ama daha fazla yardımda bulunan ailelerde var. Her hangi bir karışıklık olmaması için Yardım yapan ailelere verdikleri para karşılığında makbuz kesiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam