Müftü cemaate seslendi !

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Eski Camii’de bayram namazı vaazı verdi. Müftü Gürlen, vaazında bayram ve bayramlaşmanın ülke kültüründeki yerine vurgu yaptı. Bayramlaşmaların Türk kültüründe ayrı bir yeri olduğunu aktaran Gürlen, Tekirdağlıları Valilik ö

Müftü cemaate seslendi !

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Eski Camii’de bayram namazı vaazı verdi. Müftü Gürlen, vaazında bayram ve bayramlaşmanın ülke kültüründeki yerine vurgu yaptı. Bayramlaşmaların Türk kültüründe ayrı bir yeri olduğunu aktaran Gürlen, Tekirdağlıları Valilik önünde bayramlaşmaya davet etti.

"ŞİMDİ SİZE TÜRKÜ SÖYLEYEYİM Mİ?"
 
Bayramlaşma kültürünün türkülere de yansıdığını söyleyen Gürlen, “Bayramlaşma kültürü türkülerimize de yansımış. Türkülerde bizim. Şimdi size bir türkü söyleyeyim mi?” dedi. Cemaatten “Söyle hocam” karşılığını alan Müftü Gürlen, “Türküler de bizim. Tamam söyleyeyim o zaman.” diyerek Karahisar Kalesi isimli türküsünün "Yayladan gel Allı Gelin Yayladan, Kesme Ümidini Kadir Mevladan, Kadir Mevladan, Ver Elini Karlı Dağlar Aşalım, Bayramlaşalım’ dizelerini okudu.
 
Türkü’nün dizelerini okuyan müftü Gürlen, yine cemaate dönerek “Oldu mu, beğendiniz mi” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler