Müdür yardımcılarını bıçaklayan öğrenci: Özür dilemeye gitmiştim

BURSA'da, geçtiğimiz Mart ayında eğitim gördüğü okul idaresince okuldan atılan 17 yaşındaki Batuhan Y., bir gün sonra eğitim gördüğü liseye gidip tartıştığı müdür yardımcılarından Yücel Akçay ile Adnan Ur'u bıçakla yaraladı. Tutuklanan Batuhan Y., çıktığı

Müdür yardımcılarını bıçaklayan öğrenci: Özür dilemeye gitmiştim
BURSA'da, geçtiğimiz Mart ayında eğitim gördüğü okul idaresince okuldan atılan 17 yaşındaki Batuhan Y., bir gün sonra eğitim gördüğü liseye gidip tartıştığı müdür yardımcılarından Yücel Akçay ile Adnan Ur'u bıçakla yaraladı. Tutuklanan Batuhan Y., çıktığı ilk duruşmada, "Arkadaşlarıma hava atmak için yanımda taşıdığım uyuşturucuları yöneticiler bulunca okuldan uzaklaştırdılar. O gün öğretmenlerimden özür dilemek için okula gitmiştim. Olaylar daha sonra farklı bir şekilde gelişti" dedi.
 
Merkez Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Mahallesi’nde geçtiğimiz Mart ayında, lise birinci sınıf öğrencisi Batuhan Y., okul idarecileri tarafından yapılan kontrolde üzerinde uyuşturucu çıktığı için okuldan uzaklaştırılınca bir gün sonra gittiği lisede Müdür Yardıcmısı Yücel Akçay ile Adnan Ur'u bıçakla yaraladı. Olay sonrası tutuklanan Batuhan Y. hakkında 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Adam Öldürmeye Teşebbüs' suçundan 36 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Batuhan Y.'nin yargılanmasına başlandı. 
 
'BENİ DİNLEMEDİLER'
 
Sanığın yaşının küçük olması nedeniyle gizli olarak yapılan yargılamada savunmasını yapan Batuhan Y., olaydan bir gün önce arkadaşlarına hava atmak için yanında taşıdığı uyuşturucunun, yapılan kontroller sırasında idareciler tarafından bulunduğunu açıkladı. Bu nedenle okuldan atıldığını belirten Batuhan Y.'nin, "Ailede okuyan tek kişi bendim. Amacım öğretmenlerim ve idarecilerimin yanına gidip beni affetmelerini istemekti. Bu sırada bir arkadaşım, 'Onlar seni dinlemezler. Yanına bir bıçak al gerekirse gösterirsin.' demeleri üzerine okula bıçakla gittim. Öyle de oldu. Müdür Yardımcısı olan Adnan Ur beni dinlemeyip kapıdan kovdu. Bende belimdeki bıçağı gösterip konuşmak isteyince bu kez beni iterek kapıyı yüzüme kapattı. Odaya kilitlemeye çalıştı. Dışarı çıkmak istediğim sırada kapının kırılan camı kolumun kesilmesine neden oldu. Bu sırada kaçarken beni yakalamak isteyen Adnan Ur'a beni bırakması için bıçağı salladım. Neresine geldiğini bilmiyorum. Sonra dışarı çıktım. Yaralıydım. Tanımadığım bir kişiden yardım istedim beni hastaneye göndermesi için, üzgünüm" dedi.
 
Duruşmaya katılan Müdür Yardımcısı Yücel Akçay ile Adnan Ur, kendilerini bıçaklayan Batuhan Y.'den şikayetçi olduklarını söylerken, Yücel Akçay, "Ona öğrencim demek içimden gelmiyor. Sadece kendisine sanık diyorum. Onun ailesine, ülkemize, insanlarımıza acıyorum. Bu tür bir birey yetiştiriyor olmaktan utanıyorum. İnşallah bir daha hiç kimse böyle biriyle karşılaşmaz" dedi.
 
Yargılama eksik evrakların beklenmesi tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelenirken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler