Müdür polisle sınıfa baskın yaptı

Lisenin kantinindeki fiyatları protesto eden öğrenciler, evlerinden getirdikleri yiyecekleri yemek istedi. Ancak, okul müdürü polislerle sınıfı basıp yiyecekleri toplattı.İstanbul İsmail Erez Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin okul kantinindeki fiyatla

Müdür polisle sınıfa baskın yaptı

Lisenin kantinindeki fiyatları protesto eden öğrenciler, evlerinden getirdikleri yiyecekleri yemek istedi. Ancak, okul müdürü polislerle sınıfı basıp yiyecekleri toplattı.

İstanbul İsmail Erez Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin okul kantinindeki fiyatları protesto etmek için, evlerinden getirdikleri yiyecekleri yemek istedikleri ancak, okul müdürünün polislerle sınıfı basıp yiyecekleri toplattığı iddia edildi.

İstanbul İsmail Erez Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenciler, pazartesi gününden itibaren kantinde uygulanan yüksek fiyat politikasını ve kantinde satılan yiyeceklerin lezzetsiz oluşunu protesto etmek amacıyla kantin boykotuna başladılar.

Boykota katılanlardan Lise Anarşist Faaliyet (LAF) üyesi lise 3 öğrencisi A.Y, dün okula sivil polislerin geldiğini ve evlerinden getirdikleri yiyecekleri yemelerinin engellendiğini söyledi.

“Polisi sokamazsınız”
 A.Y., on dakikalık ders arasında sınıfta bulunan sıraları birleştirerek, evden getirdikleri peynir, zeytin, ekmek gibi yiyecekleri ortaya koyup hep birlikte yemeye başladıklarını belirtti. A.Y. daha sonra yaşananları şöyle anlattı: “O sırada okul müdürü, üç öğretmen ve üç sivil polis sınıfa girerek yaptığımız şeyin yasak olduğunu ve yiyecekleri derhal toplamamızı istediler.

Bunun üstüne ben karşı çıktım ve kendi yemeklerimizi yemenin yasak olamayacağını, okul yönetimi tarafından sınıfa polislerin sokulmasının ise sadece tehdit amaçlı olduğunu söyledim. Bunun üstüne sınıftaki diğer öğrenciler başka sınıflara gönderildi ve ben tek başıma kaldım. Sonra beni çıkartıp müdürün odasına götürürlerken birkaç polis daha geldi.”

A.Y., tüm sınıfın hatta tüm okulun eyleme destek verdiğini söyledi. A.Y. şöyle devam etti: “Öğlene doğru annem ve babam okula geldi. Okul yönetimi, ailem okula gelince beni okuldan almalarını istedi. Müdür, okuldan alınmamam durumunda beni polislere vereceğini söyleyerek tehdit etti.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam